İstihbarat'ın Tepe İsmi Değişiyor

İstihbarat'ın Tepe İsmi Değişiyor
17 ve 25 Aralık Darbe Girişiminden sonra Emniyet’te yapılan köklü görevden almalardan etkilenmeyen Emniyet İstihbarat’ın tepe kadrosunda değişime gidiliyor.

Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç görevden alınıyor. Dinç’in yerine gelmesi beklenen isim de netleşti. 

Engin Dinç, 2013 yıllında Ömer Altıparmak’ın yerine Emniyet İstihbarat Daire Başkanı oldu. Dinç’in ismi Hrant Dink suikastinde ihmali bulunan ve bu nedenle soruşturma geçiren polisler arasında yeraldı.  Dink Suikastinin zanlılarından Erhan Tuncel’i polis muhbiri yapan ismin Dinç olduğu ifade edilmişti. 

Emniyet’te paralel yapıya yönelik geniş kapsamlı görevden almalar çerçevesinde daire başkanlarının tamamına yakını görevden alındı. Engin Dinç de Nurcu kökenli olarak biliniyor. 

17-25 Aralık Darbe girişimi sonrasında özellikle istihbarat, terör ve kaçakçılık dairelerinde çalışan personelin tamımına Paralel Yapı’ya yakın oldukları gerekçesiyle değiştirildi.  Ancak yerlerine atanan personelin büyük çoğunluğunun da diğer Nurcu gruplardan olduğu, bu atamaların da Hükümette rahatsızlığa neden olduğu belirtiliyor. Orhan Özdemir’in Kaçıkçılık Dairesi’nin başına atanmasının da benzer nedenden kaynaklandığı iddia ediliyor. 

Emniyette farklı bir paralel yapı oluşmaya başlamasından rahatsızlık duyan Hükümetin, Emniyetin üç kritik dairesinde değişiklik yapacağı belirtiliyor. Bu çerçevede Kaçakçılık ve Organize Suçlar, İstihbarat ve Personel Daire Başkanlıkları’nda değişiklikler yapılması planlanıyor. 

İstihbarat Daire Başkanlığı’na Hüseyin Namal’ın, Personel Daire Başkanlığı’na ise Mehmet Akdeniz’in atanacağı öğrenildi. 

Namal halen Konya Eminyet Müdürü. Akdeniz ise Hukuk Müşaviri olarak Emniyet’te görev yapıyor. İki ismin de geçmişten beri AK Parti hükümetiyle uyumlu çalıştıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum