Sanki çete bülteni!

Sanki çete bülteni!
Daha önce DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın ve Dev-Sol’un taziye ilanını yayınlayarak teröre yardım ve yataklık eden Cumhuriyet gazetesi, dün de Ergenekon Terör Örgütü sanıklarına sahip çıkan ilanlar yayınlayarak adeta çete bülteni görün

Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanık hakkında açılan Ergenekon Terör Örgütü davasının ilk duruşması, 20 Ekim’de, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyede görülecek. ‘Yargıya saygı’ diyenler, davaya sayılı günler kala yargıyı baskı altına almak için düğmeye bastılar.

CUMHURİYET GAZETESİ ÇETE BÜLTENİ
Daha önce DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın ve Dev-Sol’un taziye ilanını yayınlayarak teröre yardım ve yataklık eden Cumhuriyet gazetesi, dün de Ergenekon Terör Örgütü sanıklarına sahip çıkan ilanlar yayınlayarak adeta çete bülteni görüntüsü verdi. Cumhuriyet gazetesi, 20 Ekim’de görülecek Ergenekon davasını protesto edeceklerini açıklayan sivil toplum örgütü (!) temsilcilerinin ilanını yayınladı.Daha önce DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın ve Dev-Sol’un taziye ilanını yayınlayarak teröre yardım ve yataklık eden Cumhuriyet gazetesi, dün de Ergenekon Terör Örgütü sanıklarına sahip çıkan ilanlar yayınlayarak adeta çete bülteni görüntüsü verdi.

ERGENEKON SAFSATAYMIŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği, 68’liler Birliği Vakfı, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK), Eğitim-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubesi, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) İstanbul Şubesi’nin Cumhuriyet gazetesinde yer alan ilanlarında, “Ergenekon” davası safsata olarak değerlendirildi.

İŞTE O İLANLAR!
Cumhuriyet Gazetesi’ne ilan veren sivil toplum örgütü (!) temsilcileri, 20 Ekim’de görülecek Ergenekon davasını protesto edeceklerini açıkladılar. Söz konusu ilanda, “Ergenekon safsatası, Cumhuriyetçileri yıldıramaz. Aydınlığı karartamaz… 20 Ekim 2008 sabahı Haydi Silivri’ye… Dostlarımızla birlikte yapacağımız ortak basın açıklamasıyla protesto ediyoruz.” denildi. 

“ERGENEKON SAFSATASI, AYDINLANMANIN BİLGESİ İLHAN SELÇUK’U DURDURAMAZ”
Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK) tarafından verilen ilanda ise, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’a özel vurgu yapıldı. 

CUMOK ilanında, “Ergenekon safsatası, Cumhuriyetçileri yıldıramaz. Aydınlanma savaşçılarını ve aydınlanma bilgesi Sayın İlhan Selçuk’u durduramaz. 20 Ekim sabahı Silivri Özel Tip Cezaevi önünde ortak basın açıklamasıyla protesto ediyoruz. Sen gelmezsen bir eksiğiz” denildi. İlanlarda, Silivri’ye nasıl gidileceği açıklandı.

ERGENEKON ÜSSÜNÜN ÇALIŞANLARI
Ergenekon terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılananlar Cumhuriyet gazetesinde çalışıyor. İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Vedat Yenerer ve Halil Behiç Gürcihan, Cumhuriyet gazetesinde yöneticilik ve yazarlık yapan isimler.

1- İMTİYAZ SAHİBİ- Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ergenekon zanlısı İlhan Selçuk, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'Zorla Hükümeti yıkmaya teşebbüs', 'Hükümete karşı silahlı isyana tahrik' ile suçlanıyor. 

2- ANKARA TEMSİLCİSİ- Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. “Terör örgütüne üye olmak ve halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmek” suçlamasıyla yargılanan Mustafa Balbay’a yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

3- VEDAT YENERER, 5 SENE CUMHURİYET GAZETESİNDE ÇALIŞMIŞ- Cumhuriyet gazetesinde 5 sene yazarlık yapan Vedat Yenerer, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 24 Şubat 2008 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Vedat Yenerer, 5 sene Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışmış. 

4- HALİL BEHİÇ GÜRCİHAN DA CUMHURİYET’TE ÇALIŞMIŞ- Ergenekon operasyonu kapsamında 5 Haziran'da gözaltına alınan ve 7 Haziran 2008’de tutuklanarak cezaevine gönderilen Halil Behiç Gürcihan da, Cumhuriyet gazetesinde çalışmış. Gürcihan, "1994 yılının ikinci yarısında Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra, 1995 yılında Türkiye'nin ilk internet servis sağlayıcısı Planet'i kurdum...” demişti.

CUMHURİYET, DAVAYA MÜDAHİL OLDU
Öte yandan; Cumhuriyet gazetesi avukatları Akın Atalay, Bülent Utku ve Tora Pekin’in, “Ergenekon Terör Örgütü Davası”na müdahil olmak için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurduğu öğrenildi. 

68’LİLER VAKFI, YARGI ÜYELERİYLE GİZLİ GÖRÜŞME YAPMIŞTI
Bu arada; Ergenekon’u “safsata” olarak gören 68’liler Vakfı’nın, Danıştay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi üyesi ile gizli görüşme yaptığı Ergenekon iddianamesinde yer almıştı.

KENAN KIRAN-MURAT ALAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.