İngiliz basınında ‘Kur’an aşkı’ kavgası!

İngiliz basınında ‘Kur’an aşkı’ kavgası!
İngiltere solunu temsil eden The Guardian gazetesi ile sağın temsilcisi olarak bilinen The Daily Telegraph arasında ‘Kur’an aşkı’ kavgası yaşandı.

The Guardian’da Ziauddin Sardar’ın kaleme aldığı ‘Geleneğin yükünden sıyrılmak’ başlıklı makalede, Kur’an’ın geleneksel önyargıların aksine, kadın hakları ve ifade özgürlüğünü savunan çoğulcu ve demokratik bir yapı önerdiği belirtilerek, Kur’an’ın geleneksel önyargılardan uzak bir şekilde okunması gerektiği yazıldı.

Problemin insanların perspektifinde yattığını yazan Sardar, Kur’an’ın 1400 yıl önce yazıldığı ve bu yüzden günümüzle olan ilgisinin sınırlı olduğuna dair düşüncenin Kur’an ile ilgili gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

THE GUARDIAN OKUYUCUSU İÇİN TESELLİ!

Sardar’ın makalesine İngiliz sağını temsil eden The Daily Telegraph gazetesi ise The Guardian’ı ‘Kuran’la aşk yaşamakla’ suçladı. Telegraph’tan Damian Thompson, The Guardian’ın ‘Bu kutsal metin zamanı ve kültürün ötesine geçebilir mi’ diye sorduğunu ve cevabında da ‘Evet’ dediğini yazarak, Sardar’ın yazdıklarıyla ilgili hoşnutsuzluğunu dillendirdi.

Thompson, Sardar’ın yazdıklarıyla, Müslümanların geleneklerine hayranlık besleyen ancak kendilerini bu geleneklerle bağdaştırmakta zorluk çeken The Guardian okuyucularını rahatlattığı suçlamasını yöneltti.

'ŞU MÜSLÜMANLARI BİR TÜRLÜ HIRİSTİYAN YAPAMADIK' 

EZAN İSTEYEN PİSKOPOSA 'BAŞINI KESERİM' TEHDİDİ 

GOLFÇÜ PAŞA YÜZÜNDEN İNGİLİZ BASININ DİLİNE DÜŞTÜK 

İNGİLİZİN BU ÇAĞRISI YASAKÇILARI ÇILDIRTACAK 

ERGENEKONCULAR İNGİLTERE'YE Mİ SIZDI?


(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.