CHP’nin Kalelerinde Aile İçi Şiddet Artıyor

CHP’nin Kalelerinde Aile İçi Şiddet Artıyor
Aile içi şiddete maruz kalıp hastanelere başvuru yapılan iller arasında İzmir birinci sırada yer alırken, CHP’nin en çok oy aldığı Tekirdağ, Antalya gibi iller de ilk sıraları paylaştı.

CHP’nin en çok oy aldığı sahil bölgelerinde aile içi şiddet her geçen yıl artıyor. Aile içi şiddete maruz kalıp hastanelere başvuru yapılan iller arasında İzmir birinci sırada yer alırken, CHP’nin en çok oy aldığı Tekirdağ, Antalya gibi iller de ilk sıraları paylaştı. En çok aile içi şiddetin meydana geldiği illerden biri olan Antalya’da CHP Antalya MilletvekiliYıldıray Sapan da alkol alıp hamile eşine şiddet uygulamış, eşinin bebeğini düşürmesine yol açmıştı.

EN ÇOK BAŞVURU İZMİR’DEN YAPILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel tarafından verilen soru önergelerine verdiği cevapta açıkladığı rakamlar, il il aile içi şiddet gördüğü için sağlık kurumlarına başvuranların rakamlarını ortaya koydu. Şaşırtıcı bir şekilde en çok başvuru İzmir’den gelirken en az başvuru Muş’ta yapıldı. Kadına yönelik şiddete karşı hükümet politikası gereği mücadele edildiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı sağlık kurumlarının da şiddet mağdurlarına yönelik müdahale görevi bulunduğunu söyledi.

KIYI BÖLGELERİNDE ŞİDDET DAHA FAZLA

Aile içi şiddet gördüğü için hastanelere başvuranların il il listesini de veren Müezzinoğlu, 53 ilde 116 merkezde, psiko-sosyal destek ve krizle müdahale birimi bulunduğunu ifade etti. Müezzinoğlu’nun açıkladığı rakamlara göre, geçen yıl aile içi şiddet gördüğü için İzmir’de bin 213 kişi hastaneye başvurdu. İzmir’i, 828 başvuru ile Ankara, 809 başvuru ile Bursa, 735 başvuru ile Tekirdağ, 632 başvuru ile Antalya izledi. Aile içi şiddet sebebiyle Denizli’de 539, Zonguldak’ta 516, Muğla’da 450 başvuru yapıldı.

DOĞU’DA BAŞVURU SAYISI YOK DENECEK KADAR AZ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise aile içi şiddet gördüğünü ifade ederek hastaneye başvuranların sayısı çok düşük. Muş’ta 1, Bitlis’te 2, Ağrı’da 3, Tunceli, Kırıkkale ve Gümüşhane’de 6 kişi aile içi şiddet gördükleri gerekçesiyle hastaneye gitti. Diyarbakır’da aile içi şiddet gördükleri için başvuru yapanların sayısı ise 52 olarak kayıtlara geçti.

Kadına şiddeti azaltmak için Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün eylem planı hazırladığını ifade eden Müezzinoğlu, hazırlanan ‘Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Programı’ kapsamında görevlilerin görevlerini titizlikle yerlerine getirdiklerinin altını çizdi.

CHP MİLLETVEKİLİ DE HAMİLE EŞİNİ DÖVMÜŞTÜ

Antalya’da eşine aile içi şiddet uygulayanlardan biri de CHP Milletvekili Yıldıray Sapan olmuştu. CHP Milletvekili Sapan önce alkol alıp eşi Başak Sedef Sapan’ı araç içerisinde hastanelik edene kadar dövmüş, hamile kadın dayaktan karnındaki bebeğini düşürmüştü. Mahkemeye de yansıyan olayda CHP’li vekil eşini kasten yaralama suçundan 5 ay hapis cezası almış, cezası para cezasına çevrilmişti. Olaya kadın sivil toplum kuruluşları ve CHP Kadın Kolları sessiz kalmıştı.

Akit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum