G.Saray Süper Kupa provasında fazla kasmadı

G.Saray Süper Kupa provasında fazla kasmadı
Galatasaray, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında, Belçika'nın RWS Bruxelles takımıyla karşılaştı.

Galatasaray, 81. dakikada Amrabat'ın attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Karşılaşma öncesi 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Beşiktaş Onursal Başkanı süleyman Seba anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın temsili vuruşuyla başlayan maça gurbetçi taraftarların ilgisi yoğundu.

İlk yarıda rakip kalede fazla görünen taraf Galatasaray oldu. Özellikle Olcan ve Burak Yılmaz'la etkili olmaya çalışan sarı kırmızılılar aradığı golü bulamadı ve taraflar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.

İkinci yarıda Galatasaray baskısı daha da arttı. Özellikle 59. dakikada Sneijder'in oyuna girmesiyle daha düzenli hücumlar yapan Galatasaray aradığı golü 81. dakikada Nordin Amrabat ile buldu. Wesley Sneijder'in ara pasıyla buluşan Amrabat, önce rakibinini çalımlayarak açısını genişletti ardından ise düzgün bir vuruşla Galatasaray'ı öne geçirdi.

Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 1-0 üstünlükle ayrılan taraf oldu.

RWS BRUXELLES: 0 - GALATASARAY: 1

Stat: Edmond Machtens

Royal White Stars Bruxelles: Thomas Minsart, Soufiane El Banouhi, Noel Soumah, Malick Hane, Ouzin N'Doye, Moussa Traore, Gregory Grisez, Kevin Nakache (Dk. 68 Nianko), Jeremy Huyghebaert (Dk. 45 Edouvard Renaut), Seau Aerts, Mamadou Fall

Galatasaray: Muslera, Melo, Hamit (Dk. 60 Sneijder), Semih, Chedjou, Yasin (Dk. 64 Amrabat), Selçuk İnan, Olcan Adın (Dk. 77 Emre Çolak), Emre Can (Dk. 60 Furkan Özçal), Alex Telles (Dk. 77 Hakan Balta), Burak Yılmaz (Dk. 85 Umut Bulut)

Gol: Dk. 82 Nordin Amrabat (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 45 Seau Aerts, (Royal White Stars Bruxelles), Dk. 33 Chedjou, Dk. 51 Melo (Galatasaray)

Müsabakayı izlemek için yaklaşık 15 bin kişilik stadın tamamına yakınını dolduran Türkler, Galatasaray lehine maç boyunca tezahürat yaptı Maça Belçika'daki Türklerin yanı sıra çevre ülkelerden de çok sayıda taraftarın ilgi gösterdiği görüldü. Maç öncesi Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Belçika Federal Parlamentosu Milletvekili Emir Kır ve Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, saha ortasına gelerek izleyicieri selamladı.

Karşılaşma öncesi Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçın ikinci yarısında Galatasaraylı taraftarların oturma düzenine uymaması üzerine Belçika polisi futbolseverlerin arasına girerek müdahale etti. Ambrabat'ın golünden sonra 3 Galatasaray taraftarı sahaya girdi. Görevlilerin müdahalesi ile uzaklaştırılan taraftarlar, maçın kısa bir süreliğine de olsa durmasına neden oldu.

Maçın son düdüğü ile yüzlerce taraftar sahaya indi. Özellikle taraftarların arasında kalan futbolculardan Selçuk, Semih ve Amrabat, soyunma odasına güçlükle gidebildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.