Büyükerşen Eskişehir için bakın neler yapmış?

Büyükerşen Eskişehir için bakın neler yapmış?
Eskişehir Eski Milletvekili Fahri Keskin, ‘heykel hastalığı’ ile tanınan Yılmaz Büyükerşen yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlayışı ile ilgili Habervaktim’e önemli açıklamalarda bulundu.

HEYKEL FOTOĞRAFLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN


İNEK HEYKELİ İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte Keskin’in Büyükerşen yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışına ilişkin tespitleri:

HEYKEL PEKÇOK KÖPRÜLÜ KAVŞAK HİÇ YOK!

“Eskişehir’de köprülü kavşak diye bir şey yok. Eskişehir’de biz hizmet görmedik. Eskişehir’de ne gördük biz. Heykel gördük, köprübaşlarının değişmesini gördük. Eskişehir’de can alıcı projelerin altında şimdiki Büyükşehir yönetiminin imzasını göremedik.”

RAYLI SİSTEM EN BÜYÜK HATAYDI
“Mesela bu zamana kadar yapılması lazımdı. Eskişehir’de vahşi bir çöplük var. Şehir trafiği tamamen alt üst olmuştur. Eski bir kent burası. At arabalarına, faytonlara imkân sağlayan bir trafik sistemi var bizde. Bunun içine sen raylı sistemi getirdiğin zaman sen birçok caddeyi öldürdün. İstasyon Caddesi’ne ben aylardır gitmiyordum. Şu an bulunduğumuz Bağlar Caddesi, İstasyon caddesinden daha işlek oldu. Gerdiği her yere canlılık getirmedi. Raylı sisteme karşı değilim ama raylı sistemin şartları uygun olmadığı halde bu şartları uygun hale getiren Rahmetli Aydın Arat’ın, projesinden sapmalar meydana getirildi. Bu sapmalar meydana getirilmeseydi, Eskişehir bugün daha gezilebilir, görülebilir, daha güzel özelliklere sahip olacaktı.”

PORSUK PROJESİ TAM BİR SKANDAL
“Porsuk Projesi ile ilgili olarak da göstermelik bir iyileşme, bir yapı olarak görüyorum. Çünkü Porsuk’un geliş yatağında arıtma tesisleri, dinlendirme havuzları koymadan bu Porsuk bir sene sonra yine eski haline, çamur yığını haline gelecektir. Çünkü dinlendirme havuzları yoktur. Barajdan suyla beraber gelen toprak çöküntü meydana getirecektir. Devasa bir masraf yapılıyor. Porsuk’un etrafına saç levhalar çekiliyor. Arkasına toprak doldurdular. O zaman da belirttik, beton dökülseydi, levhalar çürüdükten sonra da beton porsuk yatağı alarak işlevini devam ettirirdi. Daha sonrakileri beton bariyerlerle yapmaya çalıştılar ama o para devletten gitti.”

MALİYETİNİN ÇOK ÜSTÜNDE PARA HARCANDI
“Şimdi güncel olarak, Kayseri ve Gaziantep raylı sistemleri üzerinde bir analiz yapıldı, bizde yokuş yok, viyadük yok ama maliyet çok çok pahalı. Bunu Eskişehir’de yaptırma imkânı olduğu halde dışarıya verdik. Türkiye’nin en büyük lokomotif ve vagon fabrikası buradadır. Ama bunun önünü açmadık. Burada bırakarak dışarıdan yaptırdık. İç piyasaya da örnek teşkil edecekti. Televizyon karşısında kendisini çok güzel savunabiliyor. Diğer kentlerle mukayese edildiği zaman aynı hizmetin çok fazla ücrete mal edildiğini görüyoruz. Bu paralar tamamen hazineden karşılandı.”

ESKİŞEHİR HALKINA GÖREV DÜŞÜYOR
“Kabahatli olan biraz da Eskişehir halkı. Pantolonun cekete uyması lazım. Öyle yatırımlar var ki, hayati önem taşıyanlar varken biz gidip makyajla uğraşıyoruz. Üç belediye de aynı anlayışta olsa hizmet gelir. Halk bir defa da AK Parti’ye versin. Bizden gelen kaynaklar yanlış yerlere sarfedilince üzülüyoruz. Makyaja bakıyoruz. Kim binecek gondola?”

ESKİŞEHİRLİ HANGİ KAPIDAN BELEDİYEYE ALINIYOR?
“Halka bir sorun. Büyükşehir Belediyesi’nin ön kapısından en son ne zaman girdiniz. Kimse 8-10 yıldan önceki bir rakamı vermeyecektir. Kimse giremez. Böyle bir şey olamaz ya, böyle turnikelerle, şunlarla, bunlarla bir idare sistemi olmaz. Vatandaştan uzak bir idare sistemi var. Hizmetlerde mütekabiliyet asası gözetildiği için hatalar yapılıyor.”

Habervaktim.com /ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.