Elleriyle Konuştular

Elleriyle Konuştular
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan işaret dili kursu sonrasında kursiyerler tarafından hazırlanan 'Ellerimizle konuşuyoruz' programı büyük beğeni topladı.

Dört ay devam eden işaret dili kursu sonrasında kursiyerler tarafından işaret dili ile şarkılar okunup şiirler söylenirken farklı skeçler sahnelendi. Kurslara katılan din görevlileri tarafından işaret dili ile İslam'ın şartları anlatıldı.

Kurs öğretmeni Ayşe Soydan, işaret dili öğrenmenin önemine değinerek düzenlenen program ile işaret dili ile farklı neler yapılabileceğini göstermek istediklerini söyledi. Ayşe Soydan konuşmasında, "Artık her yerde Halk Eğitim Merkezlerine bağlı olarak açılan işaret dili kursları var. Bu kursların amacı işitme engelli insanlara destek ve yardımcı olmak için işaret dili öğretmek ve işitme engelli insanlar hakkında bilgi vermektir. İşitme engelli insanlar evet konuşamazlar ama onların konuşan elleri var. İşaret dilini bilmek onların konuşan elleri ile anlattıkları ne varsa anlamamıza yardımcı olur. Onların hastane, emniyet, adliye ve okul gibi sosyal alanlarda yaşadıkları problemleri çözmek için işaret dili bilen insanların sayısını arttırmak gerekiyor. Biz de Bozüyük Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile işaret dili kursu açarak kursa katılan kursiyerlerimiz ile bu amaç doğrultusunda çalışmalar yaptık. Bu program ile işaret dilinin önemini anlatmaya çalışacağız. İşaret dili ile neler yapılabileceğini sizlere göstermek istedik. Önümüzdeki günlerde işitme engellilerin sorularına cevap verebilmek için işitme engelliler derneği açmak istiyoruz. İnşallah bu derneği açmak nasip olur. Bu konuyu da siz değerli misafirlerimiz ile paylaşmak istedim." dedi.

Programa kursiyerlerin ailelerinin yanı sıra, işitme engelli vatandaşlar, engelliler derneğinden işaret dili kursuna katılanlar ve vatandaşlar katıldı.

Elleriyle Konuştular

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.