EKPSS Tercih Tarihleri Açıklandı?

EKPSS Tercih Tarihleri Açıklandı?
EKPSS tercih tarihleri belli oldu.Engelli memur adaylarını yakından ilgilendiren haber geldi.27 Ağustos'ta. 2014 E-KPSS tercih takvimi

KPSS Lisns Sınav Tercih Tarihleri Belli Oldu mu? KPSS Alan Sınavı Branş Atama Sonuçları ve diğer tüm ayrıntıları haberimizde. KPSS Tercihleri KPSS Adaylarının en merak ettiği konulardan biri oldu. 2014-2015 Yılı ÖSYM MEB ÖABT Branş Sıralamaların Açıkladı mı? İşte tüm detaylar stargazete.com'da

KPSS Lisans(ÖABT) Tercih Tarihleri 2014 ve EKPSS Atama Kura Sonuçları Belli Oldu mu? Peki KPSS ÖABT Atamaları Nasıl Yapılacak? KPSS ÖABT Atamaları Ne Zaman Yapılacak? 2014-2015 Yılı ÖABT Alan Sınavı Branş Atamaları ve KPSS ÖABT MEB Branş Sıralamaları.

Peki KPSS ÖABT Atamaları Nasıl Yapılacak? KPSS ÖABT Atamaları Ne Zaman Yapılacak? 2014-2015 Yılı ÖABT Alan Sınavı Branş Atamaları ve KPSS ÖABT MEB Branş Sıralamaları, 2014-2015 Yılı ÖSYM MEB ÖABT Branş Sıralamaların Açıkladı mı? İşte tüm detaylar stargazete.com'da

2014 EKPSS Kura Başvurusu Ne Zaman Bitecek? (2014 EKPSS Yerleştirme Başvuru Bilgilerini Güncelleme)

Bir ortaöğretim kurumundan , yükseköğretim ön lisans veya lisans programından mezun olan veya olacak durumda olan engelli adayların 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihlerinde 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) başvuruları alınmış olduğundan 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla bir ortaöğretim kurumundan diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2014-EKPSS’ye ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri doğrultusunda;Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu, Mesleki Eğitim Merkezi, İş Okulu, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi mezunları, 2014-EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde girmek amacıyla başvurularını yapmış olduğundan, 2014-Kura’ya başvuramayacaklardır. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar 2014-Kura’ya başvurabileceklerdir.

2014 EKPSS Kura Başvuruları 2014 EKPSS Kura Başvurusu Yap (ÖSYM) Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapacak adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır. Ortaöğretim Kurumu (Lise) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuruda; 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafından ödenecektir.

ÖSYM, 7 Şubat’ta Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alacak.

Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak. Kuraya katılmak için başvuru süresi yarın başlayacak. Başvurular, 28 Mayıs’ta sona erecek.

Bir ortaöğretim kurumundan, yükseköğretim ön lisans veya lisans programından mezun ya da olacak durumdaki engelli adayların 24 Şubat-7 Mart’ta EKPSS başvuruları alınmış olduğundan 7 Mart itibarıyla bir ortaöğretim kurumundan diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2014-EKPSS’ye ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramayacak. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, katılmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri doğrultusunda, özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar, özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) eğitim programı ile iş okulu eğitim programı belgesine sahip bulunanlar, eğitilebilir çocuklar iş okulu, mesleki eğitim merkezi, iş okulu, özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunları, EKPSS’ye ortaöğretim düzeyinde girmek amacıyla başvurularını yapmış olduğundan, 2014-kuraya başvuramayacak. Özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar ise 2014-kuraya müracaat edebilecek.

Başvuru öncesi adayların engel grubunu belirtir belge almaları gerekiyor

Adaylar müracaatlarını internet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Başvurusunu bir merkez aracılığıyla yapacak adayların, bulunduğu adres ilindeki (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden müracaatta bulunacağı engel grubunu belirtir onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini almaları gerekiyor.

Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini yanında bulunmayan adayların ÖSYM merkezlerince başvuruları alınmayacak. Ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM sınav koordinatörlükleri başvuru merkezi olarak görev yapacak. Merkezler tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde alınacak. Merkez aracılığı ile başvuru yapan adaylar, müracaat bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı kendilerine verilen belgeyi kontrol ettikten sonra yine belge üstünde yer alan “onay kodu”nu görevliye bildirecek. Söz konusu kodun görevli tarafından sisteme girilmesinin ardından başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak. Başvuruda, 3 liralık hizmeti ücreti adaylarca ödenecek.

Başvuru süresi bittikten sonra kura için ayrıca başvuru alınmayacak. Kuraya başvuracaklarla ilgili kurallar ve işlemler, EKPSS kılavuzunda yer alıyor. EKPSS kılavuzuna, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek.

Ortada bir bilgi karmaşası var. Tahminlerle ya da kulaktan dolma haberlerle oyalanmak, bizi daha çok yormaktadır. Kadro arttırımı için gecikiyor olabilir ama bu süreç uzadıkça, daha doğrusu bize resmi bilgi verilmedikçe, sabretmekte zorlanıyoruz. Birgün temmuz, birgün ağustos, birgün falanca tarih haberlerinden ziyade, yetkili kişiden, birinci ağızdan bunu duymak bizi rahatlatacaktır. En azından, şu tarihe kadar netleşecektir gibi bir bilgi verilmesi, o tarihe heyecanla beklememiz, şu anki süreçten daha acısız olacaktır.

ENGELLİ MEMUR ADAYLARI GÖRMEMEZLİKTEN Mİ GELİNİYOR?

Türkiye'de engelli memur adaylarının, engelli memur statüsünde istihdam edilebilmelerinin ne derece zor olduğu tüm toplumca bilinen, kabul edilebilmesi zor fakat var olan bir gerçektir. Nitekim bu doğrultuda ilki 2012 yılında yapılan ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) ile yaşanan zorluklar da tüm engelli bireylerce de dün gibi hatırlanmaktadır. Gerek yazılı gerek ise görsel medyada üst düzey bürokratlar tarafından yayınlanan "engellileri önemsiyoruz" bildirgeleri ise artık engelli bireyler tarafından samimi bulunmamakta hatta ve hatta sahip oldukları engellerin diğer kesimlerce bir malzeme olarak kullanılması gurur zedeleyici olarak algılanmaktadır.

2014 EKPSS SINAVI ERKEN TARİHE ALINDI FAKAT TERCİH KILAVUZ NEDEN YAYINLANMIYOR

5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'nun 4.maddesinin (b) bendinde "engelliliğe dayalı ayrımcılık yapılamaz, ayrımcılıkla mücadele engellilere yönelik politikaların temel esasıdır." ifadesi, (c) bendinde ise "engellilerin tüm hak ve hizmetlerden yararlanması için fırsat eşitliğinin sağlanması esastır." ifadeleri yer almaktadır. Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi engelli bireyler ile diğer bireyler arasında herhangi bir ayrım yapılmayacağı, engellilerin kendilerine sunulan hizmetlerden de yararlanabilmesinin sağlanması ifade edilirken engelliler bu konuda da mağdur olmakta ve önemsenmemektedirler. Bunun en somut örneği ÖSYM tarafından uygulanmaktadır. 07.11.2013 tarihinde ÖSYM nin resmi yayın adresi olan www.osym.gov.tr adresinde yayınlanan açıklamaya göre "31 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı duyurulan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2014-EKPSS) uygulanma tarihi, 2014 yılında sınava katılacak adaylara, 2014 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına daha fazla sayıda engelli personel ataması yapılabilmesini sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ÖSYM tarafından yeniden değerlendirilmiş ve sınavın 27 Nisan 2014 tarihinde yapılmasına ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir. ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanan "2014 Sınav Takvimi" bu doğrultuda yeniden düzenlenmiştir." ifadeleri yer almıştır. Bu bağlamda yapılan açıklama ile engelliler bir an olsun umutlandırılmış iken sınavın üzerinden yaklaşık 3 ay, sınav sonucunun açıklanması üzerinden ise yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen EKPSS Tercih Kılavuzunun halen açıklanmaması verilen umutları yine hüsranla sonuçlandırmıştır. ÖSYM tarafından yapılan EKPSS'ye oranla daha fazla katılım sağlanan KPSS' nin gerek sonuçlarının açıklanması gerek ise tercih kılavuzlarının yayınlanması daha seri bir şekilde yapılır iken EKPSS ye gösterilen bu duyarsızlık engelli memur adaylarının karşılaştığı ayrımcılığın en belirgin ve net özelliğidir.


Daha önce kamu kurumlarınca talepte bulunulan 3.138 adet kadro için engelli vatandaşlarımızın tercihlerinin 5-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca alınacağı duyurulmuştu.

Engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda atama yapılacak kadro sayısının artırılması amacıyla ilgili kamu kurumları nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde tercih işlemlerine başvurular ertelenmiş olup, yeni başvuru tarihleri bahse konu çalışmaların sonuçlanmasına müteakip ayrıca bildirilecektir.

Eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayları, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ÖABT'ye girerek Öğretmen Atamalarını beklemeye başladı. KPSS ÖABT Branş Sıralaması (ÖABT Alan Sıralaması) belli oldu. Şimdi sıra ortaöğretim sınavında

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK

Yerleştirme : 2014-ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirmesi
Tercih Bildirim Süresi : 27.01.2014 - 03.02.2014
Başvuru Yeri : www.osym.gov.tr

Yerleştirme : KPSS-2014/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme
Tercih Bildirim Süresi : 23.06.2014 - 02.07.2014
Başvuru Yeri : www.osym.gov.tr

Yerleştirme : KPSS-2014/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme
Tercih Bildirim Süresi : 17.11.2014 - 26.11.2014
Başvuru Yeri : www.osym.gov.tr

KPSS Tercihleri ve Tercih Süresi

KPSS ile ilgili tüm ayrıntılar burda. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Peki KPSS tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri nasıl yapılacak? 2014 KPSS tercih süresi ne kadar? Tüm ayrıntılarıyla stargazete.com'de KPSS Başvuru ve KPSS Tercih İşlemleri (2014 KPSS Tercih Kılavuzu ve KPSS Tercih Motoru)2014 KPSS

Bu bilgi sistemi tercihte bulunacak adaylara yapacakları tercihlerde yardımcı ve bilgilendirmeye yönelik olup, adayların 23/06/2014 tarihinde www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olan 2014/1 KPSS Tercih Kılavuzunu dikkatlice okumaları ve tercihlerini bu Kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.

KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi Sabah oturumu" na katılması zorunlu olacak

Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarının heyecanla beklediği ÖABT branş sıralama sonuçları açıklandı mı? Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği "ÖABT branş sıralama sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabı, sonuçların açıklanmasından itibaren stargazete.com'da. KPSS ÖABT ile ilgili her şey haberimizde.

KPSS ÖABT Alan Sınavı Olan Öğretmen Alan Belirleme Sınavı bu yıl da ÖSYM tarafından yapıldı. KPSS ÖABT Branş Değerlendirmesi Nasıl Yapılır? 2014 Yılı ÖSYM ÖABT MEB Brabş Sıralamaları Açıklandı mı? MEB Alan Sınavı Branş Sıralamaları ÖSYM Açılaması, MEB Öğretmen Alan Sınavı Sonuçları ve MEB Alan Sınavı Tercih Tarihleri Ne Zaman Yapılır? 2014 Yılı ÖSYM KPSS ÖABT Alan Sınavı, MEB Branş Sıralaması ve ÖABT Tercihleri stargazete.com'da..

KPSS ÖABT BRANŞ SIRALAMASI NASIL HESAPLANIR?


KPSS P121 puanınızı aşağıda ki forma kaydetikten sonra Sıralamanızı Sayfa altında ki sıralamanı öğren formu ile öğrenebilirsiniz.

KPSS alan sınavına girmiş adaylar P121 puanına göre öğretmen atamalarında tercih bulanabilecekler. 2014 KPSS Alan Sınavı Branş formu sayesinde KPSS P121 Puanınızı sisteme girerek oluşacak veri merkezinde oluşacak puanlara göre kendi alanınıza ait olan sıralamanızı öğrenebileceksiniz.

KPSS Alan Sınavı (ÖABT) Sınavına Girenler Branş Sıralama Robotu İçin Tıklayınız!!! https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1663

KPSS sınaviları sona erdi. ÖABT ile öğretmenler atama bekliyorlar. Öğretmen atamalarında branş sıralamaları nasıl yapılacak. Tercih branş sıralama robotu ne işe yarar ve ne kadar güvenilir sizler için derledik. Öğretmenlerimiz için araştırmamız 2014 ÖABT KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu oldu. Peki bu KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl oluyor? Ardından ÖABT Kpss Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl çalışıyor sorularını burada. ÖABT Alan Sınavı branş sıralaması robotu ve diğer haberler burada. Meb ağustos ayında 40 bin öğretmen adaması yapacak gibi görünüyor ve dolayısı ile de 20 Temmuz’da yapılan 16 branşın girdiği alan sınavı ile öğretmen adaylarını heyecanlı bir bekleyiş aldı. Acaba aldıkları puan ile hangi adayları eleyerek üst sıralara çıktılar ve kendileri hangi sıralara bulunuyorlar oldukça merak eder oldular. KPSS sınasına giren öğrenciler p121 puanlarını baz alarak öğretmen atamaları yapılacaktır. Bizler sizlere fikir edinebilmeniz için 2014 Kpss alan sınavı branş formunu sunarak sizlerin aldığı puanı sisteme yazmanızı istiyor ve dolayısı ile bilgisayarın otomatik olarak size hangi sırada olduğunuzun bilgisini vermesini sağlıyoruz. Yani 2014 KPSS alan sınavı branş sıralaması öğrenme artık daha kolay. Umarız izlerde gerek bu yıl ilk kez girdiğiniz ya da daha önceki yıllarda da denediğiniz bu şanslarınızı bu kez gerçeğe dönüştürür ve sıralama yer alarak istediğiniz öğretmenlik hayalini gerçekleştirirsiniz. Sonuçları açıklanacağı gün yine oldukça heyecanlı ve bir o kadar da üzüntü ve sevincin bir arada yaşanacağı bir durum söz konusu olacak gibi duruyor.

ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri bugün başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak.

2014 Öğretmen İlk Atamaları Ne Zaman? Ne Kadar Öğretmen Ataması Yapılacak?


MEB, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin çalışma takvimini açıklandı. Açıklanan takvime göre; yaz dönemi ilk atamalar içinbaşvurular 25-29 Ağustos 2014tarihlerinde alınacak. 01-03 Eylül 2014tarihlerinde ise atama sonuçları açıklanacak. Bu atamalar için 2014 KPSS puanları geçerli olacak.

Kamuda en çok öğretmene ihtiyaç var
Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamuda en fazla öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. Kamuda 812 bin öğretmenin görev yaptığına işaret eden Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halen 127 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bu açığı 3 yılda gidermesini beklediklerini söyledi.

"4 OTURUMDA 81 İLDE YAPILDI

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS'nin dört oturum halinde 81 il merkezi ve Lefkoşa-KKTC'de gerçekleştirildiği kaydedildi. 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü Sabah oturumundaki Genel Yetenek Genel Kültür Testine katılacak 1 milyon 117 bin 697 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki Eğitim Bilimleri Testine katılacak 325 bin 419 aday için 06 Temmuz 2014 Pazar günü Sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi; Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldığı kaydedildi. 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda uygulanan sınavda 259 bin 367 sınav görevlisinin görev yaptığı kaydedildi.

Kamu Personel Seçme Sınavı ÖABT sınavı 20 Temmuz 09.30’da gerçekleştirildi. Adayların karşısına 40 soruluk alan bilgisi ve 10 soruluk alan eğitimi bölümünü cevaplandırdı. Adaylar 50 soruyu 75 dakika yanıtladılar.

ÖABT sınavının tamamlanmasının ardından öğretmen olarak atanmak isteyen adayların en çok merak ettiği sınav sonuçlarının açıklanma tarihi oldu.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya ,tarih, matematik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, almanca, İngilizce, sınıf öğretmenliği ve rehber öğretmen alanlarında uygulanan sınavın sonuçları en geç 27 Temmuz 2014 günü açıklanması bekleniyor.

Öğretmen Adayları için her yıl yapılan ve girilmesi zorunlu olunan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı Pazar günü saat 09:30 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavlardan Sonra ise merak edilen iki soru vardı;

2014 Yılı KPSS ÖABT Öğretmen Alan Bilgisi Testi Sınav Soruları Henüz Açıklanmadı. Sınav Soru ve Cevaplarının KPSS ÖABT Öğretmen Alan Bilgisi Testi Sınav Sonuçları ile birlikte ve soruların sadece yüzde 10'unun açıklanmasını bekliyoruz.

Öğretmen adayları için zorlu maraton sona erdi. ÖABT puan hesaplama motoru aşağıdan hesaplayabilirsiniz. . 2014 ÖABT sorualrı ve cevapları ile ÖABT cevap anahtarı merak ediyorlar. ÖSYM bilindiği üzere ÖABT sınav sorularını az bir bölümünü yayınlıyor. Bu durumda ÖABT sorulaır ve cevapları paylaşım yapılarak ortaya çıkarılacak. Tüm Branşlar ÖABT puan hesaplama robotu, ÖABT puan hesaplama nasıl yapılır aşağıdan Genel Yetenek genel Kültür ve Öğretmenlik Alan Bilgisi doğru yanlışlarınızı girerek 2014 ÖABT puan hesaplaması yapabilirsiniz.

ÖSYM, bu yıl geçen yıldan farklı olarak KPSS sınav sonuçlarını ÖABT yapılmadan açıkladı. Öğretmen adayları için de sürpriz olan bu durum sonrası herkesin aklında olan soru şu : ÖSYM öğretmen alan sınavı sonuçlarını da erken açıklayabilir mi?

2014 yılı için ÖABT Sınavı bugün saat 09:30 itibari ile Türkiye'de Sınav merkezleri tarafından gerçekleştirildi. ÖABT, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulandı.

Saat 9.30'da başlayan sınavda, adaylara 40 soruluk Alan Bilgisi Testi ile 10 soruluk Alan Eğitimi Testi yöneltildi. Adaylara cevaplamaları için 75 dakika süre verildi.

ÖABT, Adana, Ankara , Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul , İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirildi.

Bilindiği gibi 5 temmuz tarihindeki gk gy ve eğitim bilimlerinden oluşan sınav sonuçları ösym tarafından açıklandı. Bazı adaylar alan sınavından önce bu sonuçların açıklanması için tepki gösterdi. Böyle bir süreçten geçen ve bugün son adımı gerçekleşen ösym kpss sınavlarının sonu oluyor.

Alan sınavı Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulandı

KPSS ÖNLİSANS-ORTAÖĞRETİM (LİSE) SINAV TARİHLERİ

Ayrca 2014 ortaöğretim (lise) ve önlisans başvuruları 8 temmuz itibariyle başladı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği Kpss başvuruları 8-24 Temmuz arasında yapılacak. Ösym'nin resmi sitesinde belirtilen tarihlere göre KPSS başvurularının süresi uzatılmayacak. ÖSYM Ortaöğretim ve Önlisans 2014 KPSS başvuru tarihlerinde değişikliğe gitti. KPSS Tercihlerinin bitmesine ise az bir süre kaldı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak, KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Başvuru Tarihi - 2014 (KPSS Ortaöğretim (Lise) Başvurusu KPSS Önlisans Başvurusu ÖSYM Sınav Takvimi)

KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuru Tarihleri 8 Temmuz ve 24 Temmuz arasında yapılacak. KPSS Ortaöğretim ve Önlisans öğrencileri için sınav başvuru tarihleri 8-24 Temmuz arasında. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim (lise) düzeyi ve Önlisans (2 yıllık) düzeyi başvuru tarihi tam ayrıntıları burda.

KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak, KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak.

KPSS Ortaöğretim ve KPSS Ön Lisans Düzeyi sınavına başvurular ise 8 Temmuz- 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak. Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak.

2014 KPSS Başvuru Tarihleri

KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.


ATAMADA EN YAKIN TAHMİNLER

Geçmiş yıllar, bakanın açıklamaları, açık ve atanamayan öğretmen sayıları gibi bir çok veriyi toplayarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında atanması beklenen toplam öğretmen sayısı içerisinde hangi branşa kaç atama yapılacağını ortaya koydu. İşte Türkiye’nin en güçlü haber portalı verilere göre bu yıl yapılması beklenenen en yakın atama rakamları:


BU SENE HANGİ BRANŞA KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK? (TAHMİNİ OLARAK)

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,

Özel eğitim 1000,

PD Rehberlik öğretmeni 3600,

İngilizce öğretmeni 4200,

İlköğretim matematik öğretmeni 2700,

Matematik öğretmeni 1500 atama,

Türkçe öğretmeni atanacak 2200

Beden eğitimi öğretmeni 2000,

Okul öncesi öğretmeni 1500,

Fen bilimleri öğretmeni 1700,

Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,

Edebiyat öğretmeni 1750,

Sınıf öğretmenliği 1500,

İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,

Müzik öğretmenliği: 1000,

Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,

Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,

Coğrafya:400 atama,

Arapça : 300,

Diğer: 4000 atama,

Toplam : 40 bin öğretmen ataması

Devlet dairelerinde çalışmak isteyenlerin KPSS maratonu alan sınavı ile bitiyor. Şimdi memur olmak için bekleyen adaylar kendilerine ayrılacak atama kontenjanları ve atamalarla ilgili rakamları merakla beklemeye başladı. Ayrıca Öğretmenler de bu bekleyişin içerisindeki büyük bir kitleyi teşkil ediyor. Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın 40 bin olarak ilan ettiği ve 2015 Şubat ayında da 35-40 bin arası ek atamalarda hangi branşa kaç atama olacak?çıkardığı verilerle bu yıl yani 2014 2015 eğitim öğretim sezonunda öğretmen atamaları nasıl olacak? Hangi branşa ne kadar öğretmen atanacak? Branş ve ataması yapılacak olan öğretmenlerin dağılımı nasıl olacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.