ABD'yi Dehşete Düşüren Video!

ABD'yi Dehşete Düşüren Video!
ABD'nin saldırılarının artmasının ardından IŞİD terör örgütü tarafından ABD'li gazeteciler ile ülkeye mesaj gönderildi.

Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, IŞİD terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilenvideonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti.

HAYDEN: ABD DEHŞETE DÜŞECEKTİR

İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, ''Eğer doğruysa, ABD bu vahşet karşısında dehşete düşecektir" ifadesini kullandı.

James Foley, Suriye'de, merkezi Boston'da bulunan web sitesi GlobalPost için çalışırken Kasım 2012'de kaybolmuştu. Serbest haberci olarak çalışan Sotloff'tan da Ağustos 2013'ten beri haber alınamıyordu.

''BENİM GERÇEK KATİLLERİM...''

Amerikan medyasındaki haberlere göre, internet ortamında yayınlanan videoda, James Foley'nin, Amerikan hükümetini "benim gerçek katillerim" olarak tanımladığı bir açıklama okumasının ardından kafası kesilerek öldürülmesi gösteriliyor.

BAŞKA BİR GAZETECİ İLE DE AYRI BİR MESAJ

Adının Steven Joel Sotloff olduğu belirtilen ve Foley gibi Suriye'deki iç savaşı takip ederken kayıplara karışan diğer bir rehine gazeteci daha sonra videoda görünüyor. Foley'yi öldüren ve sesi İngiliz aksanına benzeyen bir kişi, Sotloff'u tanıtıyor ve"Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı"diyor.

Videoda ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 7 Ağustos'ta orduya IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiği açıklamasından bir bölüm de yer alıyor

 AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum