Suriye Türkmenlerine IŞİD Vahşeti

Suriye Türkmenlerine IŞİD Vahşeti
Geçtiğimiz hafta Suriye’nin Türkiye sınırındaki birçok köy ve kasabayı ele geçiren IŞİD, girdiği Türkmen köylerinde yüzlerce masum sivili hunharca katletti.

Örgüt, kafalarını keserek infaz ettiği çok sayıda Türkmen’in cesedini halka korku saçmak amacıyla sokaklarda bekletiyor.

IŞİD 21 TÜRKMEN KÖYÜNÜ ELE GEÇİRDİ

Suriye’nin kuzeyindeki Halep şehri kırsalında geçtiğimiz hafta taarruza geçen radikal Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının bölgede Türkmen katliamı yaptıkları bildirildi. IŞİDson beş gün içinde Türkiye sınırındaki Azez kasabasına bağlı Halfeti, Samandere, Boztepe, Kısacık, Koz, Esenbol, Kara Köprü, Yeni Yapan, Kilis ve Harcele köylerinin de aralarında bulunduğu 21 Türkmen köyünü ele geçirdi. 

İBRET İÇİN CESETLERİ SOKAKTAN ALDIRMIYORLAR

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi’ne göre örgüt militanları, girdikleri köylerde yüzlerce silahsız masum sivili, muhaliflere destek verdikleri gerekçesiyle infaz etti. Çoğu kafası kesilerek hunharca öldürülen Türkmenlerin cesetlerinin sokak ortasında “ibret için” teşhir edildiği kaydedildi. Türkmen partisinden yapılan yazılı açıklamada, “Cesetler, kafaları kesilmiş halde günlerdir köy sokaklarında kalmış ve bedensiz kafalar bölgenin en büyük imam hatip okulu olan Ebu Ubeyde İbni Cerrah Kompleksi’nin kapısı önünde ibret-i âlem için gün boyunca teşhir edildi. Göç etmek istemeyen köylülere zorla evlerin boşaltılması uyarısında bulunulmuş, uyarıyı dikkate almayanların kafaları ve elleri kesileceği tehdidi savurulmuştur.” denildi.

UYKUDAKİ ÇOCUKLARI BİLE KATLETTİLER

Katliamın yaşandığı köylerden biri olan Türkmen Delha’dan kurtulmayı başaran Muhammed Eyyub, örgüt miltanlarının uykudaki çocukları dahi vahşice öldürdüklerini anlattı. 40 kişiyle köyden kaçarak sınırdaki mayınlı araziden Türkiye’ye geçen Eyyub, yaşadıkları vahşeti şöyle anlattı: “IŞİD köye sızmalar yapıyordu. Üç amcamın çocuğunu uykuda yakalayıp boğazlarını kestiler. 5-6 yaşlarında çocukları vardı. Köylüleri duvara dizip başlarından vurdular. Allah düşmanlarıma bile bu zulmü göstermesin.” Muhalif savaşçıların yeterli cephanesinin olmadığını söyleyen Eyyub, sınıra 18 kilometre mesafedeki Azezkasabasının da birkaç gün içinde düşebileceğini kaydetti.

MAYINLI ALANDA AÇ SUSUZ BEKLİYORLAR

Türkmen Milli Hareket Partisi sözcüsü Tarık Sülo da yüzlerce Türkmen’in IŞİD’den kaçarak sınırdaki mayınlı alanda aç-susuz beklediğini ifade ederken, “Ancak Türkmenlerin sayıları binleri bulacak. Şimdiye kadar Halep, Humus, Rakka ve Lazkiye’deki Türkmen köylerinin neredeyse tamamına yakını yerle bir oldu. Bu köyler, IŞİD ve Esed güçlerinin kontrolüne geçti.” diye konuştu. Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD militanları ağustos ayının ilk iki haftasında da Suriye’nin doğusundaki Deyr ez Zor’da bir aşirete mensup 700 kişiyi katletmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum