Hatay Valisi'nden 'Taciz' Açıklaması

Hatay Valisi'nden 'Taciz' Açıklaması
İskenderun'da Suriyeli bir çocuğun, Türk asıllı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ardından Hatay Valiliği'nden açıklama geldi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Suriyeli bir çocuğun, Türk asıllı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ardından Hatay Valiliğinin resmi internet sitesinde iddia ile ilgili açıklama yapıldı. Hatay Valiliği açıklamasında, öncelikle kent genelinde insani gerekçelerle kalan Suriyelilere karşı vatandaşları kışkırtmak isteyen kişi veya grupların varlığından bahsederek "cinsel taciz" iddialarını yalanladı. 

19 Ağustos 2014 Salı günü saat 14.00 sıralarında Hatay'ın İskenderun ilçesinde 155 Polis ihbar hattını arayan bir annenin, çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiası ile şikayette bulunduğu ihbar üzerine olayın faili olduğu belirtilen 14 yaşındaki Suriyeli B.S. gözlem altına alındığı bilgisi verilen açıklamada şöyle denildi, "Konu ile ilgili yapılan inceleme neticesinde; B.S. (14) nin, 2006 doğumlu A.C. isimli bir erkek çocuğunu kandırmak sureti ile fiili livatada bulunduğu iddia edilmiş ise de; yapılan tıbbi muayene sonucunda A.C. isimli çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığı anlaşılmıştır. Gözlem altına alınan B.S. (14) isimli çocuk adli makamlara sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir. Bu vesile ile vatandaşlarımızı, ilimizde insani gerekçelerle geçici olarak bulunan Suriyelilere karşı kışkırtmak isteyen kişi ve grupların varlığı gözlenmiştir. Olayla ilgili olarak yetkili resmi makamlar tarafından yapılması gereken tüm işlemler, hukuk devletinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın sağduyulu hareket etmeleri tavsiyeye değer bulunmuştur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum