Heykeli Dikilen PKK’lıyı Öcalan Öldürtmüş

Heykeli Dikilen PKK’lıyı Öcalan Öldürtmüş
Heykeli dikilen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın, teröristbaşı Öcalan tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Terör örgütü PKK 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli’yi basıp 1 askeri şehit ederek silahlı terör olaylarını başlatmıştı. Eylem sırasında orada bulunan Mahsum Korkmaz’ın heykeli, olayların 30. yıldönümü olan 15 Ağustos 2014’te PKK’lı teröristlerin gömüldüğü Diyarbakır Lice’deki sözde ‘Şehit Harun Şehitliği’ne dikilmiş büyük tartışmaların ardından heykel dün kaldırılmıştı. Söz konusu heykeldeki kişi olan terörist Mahsum Korkmaz hakkında ise çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kürt siyasetçi Galip İlhaner, “PKK tarafından sır gibi saklanan Korkmaz’ın infaz emrini, bütün lider adaylarını öldürttüğü gibi Abdullah Öcalan vermiştir” dedi.

“KORKMAZ’I, ÖCALAN BAŞKA BİR PKKLIYA ÖLDÜRTTÜ”
Akit’e konuşan İlhaner, “PKK cephesinde bir sır gibi saklanan bu ölümün infazını bizzat Abdullah Öcalan vermiştir. Agit kod adlı Mahsum Korkmaz’ı kendisine rakip olarak gören Abdullah Öcalan, diğer rakip olarak gördüğü bütün lider adaylarını öldürttüğü gibi onu da öldürtmüştür. İnfaz emrini kuryeler vasıtasıyla çok güvendiği Şırnak Çetinkaya köyünden Selim kod Fevzi Aydın’a ulaştırdı. 8 Mart 1986 tarihinde 40 kişilik HRK grubuyla Gabar Dağı’nda köyüne yakın bir yerde bulunan terörist Korkmaz’ı, diğer bir terörist Fevzi Aydın bir fırsat bularak tabanca ile sırtından vurarak öldürmüştür. Bu olaydan bir yıl sonra da (1987) Fevzi Aydın örgütün İran sorumlusu yapıldı. Fevzi Aydın’ın akıbeti ise hala bilinmiyor” ifadelerini kullandı. 

SİVİLLERİ DE ÖLDÜRÜP HEYKELLERİNİ DİKİYORLAR

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın yine bir başka olayda önce öldürüp sonra heykelini diktiğine şahit olunduğunu hatırlatan İlhaner, “Hasankeyf karayolundaki Meymuniye boğazında bulunan Güney Raman petrol sahasında 31 Temmuz 2010 tarihinde meydana gelen olayda bir grup terörist, iki bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra petrol vanasını açarak yangın çıkarmıştı. Olay yerine gelmeye çalışan Batman Baro Başkanı Sedat Özevin, eski HEP Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıtkı Özdemir ve İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir, PKK tarafından yola döşenen mayınların patlaması sonucu hayatını kaybetti. Söz konusu dört kişinin heykeli, BDP’li belediye tarafından şehir merkezindeki Atatürk Parkı’na dikilmişti” açıklamalarında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum