Bonzai 'Jale' Oldu

Bonzai 'Jale' Oldu
Zonguldak'ta Bonzai ve ecstasy ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık, mahkeme başkanının uyuşturucuyla ilgili nasihatlerinin ardından tahliye edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Nurtaç Yıldırım ve Selahattin Yüksel ile tutuksuz yargılanan 7 sanıktan 4'ü ile avukatları katıldı.

Sanık Yıldırım savunmasında, bir yıl kadar önce arkadaş ortamında uyuşturucuya alıştığını belirterek, "Tapelerden de anlaşılacağı gibi kullanmak için uyuşturucu arayışına girdim. Kendimi bu işte kaybettim. Tedavi olmak istedim. Ticaretini yaptığıma dair suçlamaları kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

Selahattin Yüksel'in avukatı da müvekkilinin çocukluk arkadaşını kırmamak için İstanbul'dan birkaç kişiden uyuşturucu temin ettiğini, bunu da ona gönderdiğini, menfaat sağlamadığını öne sürdü.

Sanıklara nasihat veren mahkeme başkanı, insanların uyuşturucudan öldüğünü vurgulayarak, "Ölmese de insanlar çile çekiyor. Devlet, sizi hapishaneye sokmak için uğraşmıyor. Arkadaşınız da olsa uyuşturucuya ucundan veya kıyısından bulaşanlardan uzak durun" dedi.

Yıldırım ve Yüksel'in, tutuklulukta geçirdikleri süre ve dosya kapsamındaki kanıtlar dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

BONZAİ "JALE" OLDU

İddianameye göre, sanıkların mahkemeden alınan izin doğrultusunda dinlenen telefon görüşmelerinde uyuşturucu için şifreli konuştukları belirlendi.

Sanıkların uyuşturucu nitelikli hapa "düğme", "MP3 CD" ve "eşya", bonzaiye "Jale", "Jale abla", "kız", "pizza", "eşya" ve "emanet" dediği tespit edildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince mayısta düzenlenen operasyonda "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama, kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek ve bulundurmak" suçlamasıyla 9 kişi gözaltına alınmış, 2'si tutuklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum