Aynı Binada 3 Daireyi Soydular

Aynı Binada 3 Daireyi Soydular
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Bayındırlık Konutları'nda akşam saatlerinde gerçekleşen hırsızlık olayında, kapıları kırılarak içeri girilen 3 daire soyuldu.

 Edinilen bilgi ve iddialara göre, Bayındırlık Konutları 7. ada 6. blokta bulunan 3 daireye hırsız girdi. İlk girdikleri ve öğrencilere ait olan daireden bir gümüş bileklik alan hırsızlar, binada kimsenin olmayışını fırsat bilerek üst katta bulunan 2 daireye daha kapılarını kırarak girdiler.

Girdikleri diğer dairelerden 1 televizyon ve bir de dizüstü bilgisayar alan hırsızlar çaldıkları eşyalarla kısa sürede kayıplara karıştılar. Bina sakinlerinden biri evine geldiğinde içerideki dağınıklığı görmesi sonrasında hemen polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine binada inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, hırsızların kapıları "kurbağacık" diye bilinen aletle kırarak açtıklarını tespit etti. Polis hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı.

Aynı binada 3 dairenin soyulmasına isyan eden bina sakinleri ise olayın şokunu uzun süre atlatamadılar. Daireleri soyulan ve olaydan önce taşınmak için binaya gelecekleri ancak geç kaldıkları belirtilen öğrencilerin son anda hırsız veya hırsızlarla yüz yüze kalmaktan kurtuldukları anlaşıldı.

Hırsızlık sonrası kırılan kapıları açmaya gelen çilingir ustası ise, çelik kapı olarak bilinen kapıların sac malzemeden yapıldığını ve hiçbir güvenliği olmadığını dile getirerek 150 liralık ‘pro kilit’ denilen sistemle hırsızlık olayları karşısında kolayca önlem alınabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.