Kahpe PKK Pusu Kurmuş

Kahpe PKK Pusu Kurmuş
Tegmen Emre As'ın PKK'lı teröristlerce kurulan pusu sonucu şehit düştüğü açıklandı.

Türkiye İran sınırında 35-40 kişilik atlı bir grubun görüntüsünün alınması üzerine Saray İlçesi Yamanlar Sınır Karakolu’ndan bir Tim devriye amaçlı bölgeye sevk edildi. Sınıra doğru hareket eden Tim’e, gece saatlerinde PKK’lı teröristler pusu kurdu.

Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte Teğmen Emre As şehit olurken er Ferhat Tunç da yaralandı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler dağlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi.

HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ ANCAK…

Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili yaptığı açıklamada Yamanyurt Hudut Karakol Komutanı olarak görevli piyade Teğmen Emre As’ın 35-40 kişilik atlı grup görülmesi üzerine çıktıkları keşif görevinde bölücü örgüt tarafından pusuya düşürüldüğünü belirtti. Şehit Teğmen As’ın ilk ateşle ağır yaralandığı kaydedilerek şöyle denildi: “Olay yerine gelen ekiplerce ilk müdahale yapılmış, müdahale esnasında kalbi duran personelin kalbi tekrar çalıştırılmış ancak, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur”

"OĞLUM GURURUMDUN"

Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen emekli belediye işçisi Ömer As, "Ne söyleyeyim, vatan sağ olsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış" dedi. Bekar olan oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise, "Oğlum, gururumdun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit düşen Piyade Teğmen Emre As için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenazesi Van Asker Hastanesi’nden ambulansla alınarak tören alanına getirildi. Çok sayıda sivil ve askeri yetkilinin katıldığı törenin ardından Teğmen As’ın cenazesi memleketi Tokat’ın Zile ilçesine gönderildi. Melahat ve Ömer As çiftinin en küçük çocuğu olan şehidin bekar olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum