Erdoğan 2019'da Aday Mı?

Erdoğan 2019'da Aday Mı?
Başbakan'ın Başdanışmanı Hüseyin Besli, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın 2019'da ikinci kez aday olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Hüseyin Besli, Yeni Türkiye’yi kuracak AK Parti’nin kendisini de yenilenmesi gerektiğini vurgulayarek, 2015 genel seçimlerinin paralel yapının siyasettten söküp atılacağı bir süreç olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Hüseyin Besli, yeni Türkiye’nin kurulması için AK Parti’nin kendisini de yenilenmesi gerektiğini söyledi. Kongrenin bu açıdan kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Besli, özellikle 2015 seçimlerinin paralel yapının siyasetteki damarlarının söküp atılacağı bir süreç olduğunu kaydetti.

2019’DA DA ADAY OLACAK

AK Parti’nin önündeki en kritik dönemin 2015 seçimlerinin olduğunu vurgulayan Besli, Yeni Türkiye’yi kuracak AK Parti’nin kendisini yenilemesi gerektiğini söyledi. 2015 genel seçimlerinin bu imkanı verdiğini kaydeden Besli, 2019’da tüm seçimlerin yine bir arada yapılacağını hatırlatarak, “Erdoğan 2019’da 2’inci kez  cumhurbaşkanı için aday olacaktır” diye konuştu.

PARALEL YAPI SİLİNECEK

Paralel yapıya yönelik operasyonların emniyetle sınırlı kalmayacağına işaret eden Besli, özellikle 2015 seçimleri paralel yapının siyasi kanadının temizleneceği bir süreç olarak tanımlıyor. Paralel yapının yaklaşık 40 yıldır Türkiye’nin bürokratik aygıtlarının köşe başlarını kapmaya çalıştığını belirten Besli, “Siyasete yönelik hamleler seçimlerde yapılır daha çok. Kongrede, idari organlar aracılığıyla boşaltırsın. Fakat genel seçimlerde daha çok yapılır” dedi. Besli, paralel yapının yargıdan TÜBİTAK’a, sivil savunmadan özel sektöre kadar geniş bir alana yayıldığını özellikle de paranın aktığı noktalara yerleştiklerini ifade etti.

CHP KENDİNİ KAPATSIN

CHP’de Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yaşanan kurultay tartışmalarını değerlendiren Besli, yapılacak kurultayın bir çözüm ortaya koyacağını düşünmediğini söyledi. CHP’ni siyaseten geçmişin bagajıyla Yeni Türkiye’de bir rol oynama şansının olmadığını kaydeden Besli, “CHP bu topraklarda var olmak istiyorsa kapanması lazım. Bunu yapmadığı sürece geçmişten kurtulamaz. En kestirme yolu CHP’yi toptan kapatmaktır. Tarihi misyonunu yerine getirmiştir, hatasıyla, sevabıyla deyip onu rafa kaldırmak gerekiyor” diye ekledi.

KONGREDEN ÖNCE AÇIKLANABİLİR

Hüseyin Besli, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı adayı olarak Ahmet Davutoğlu’nun isminin öne çıktığını kaydetti. Başbakan bu durumu değerlendirdiğini vurgulayan Besli, “MYK’da bu konu tartışacaklardır. Muhtemelen aday o günde ilan edebilirler” dedi. Kongre rutin ve mecburi bir şey olduğuna dikkat çeken Besli, “Kongreye çok şey atfetmek doğru değil, bu topyekin ve genel bir yürüyüştür. Kongre bu yürüyüşün ara duraklarından biri olarak görülebilir ancak. Bu yürüyüş kesintisiz olarak devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum