2 Numara İçin Geri Sayım Başladı!

2 Numara İçin Geri Sayım Başladı!
Başbakan Erdoğan'dan sonra yerine kim gelecek? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, o ismin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi. Gül'ün işaret ettiği Davutoğlu ise konuyla ilgili sessizliğini bozmadı.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği "Başbakan kim olacak" sorusunun yanıtı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül, "Görüldüğü kadarıyla başbakanlığı devralacak kişi Dışişleri Bakanımız Ahmet Bey" dedi.

Gül, 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın ardından Ak Parti'nin başına geçmesi muhtemel isimlerin başında gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun adı henüz açıklanmadan Başbakanlık görevini devralacağını söyledi.

Gül'ün açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği Davutoğlu ise sessizliğini korudu.

Çalışmalarını Ankara'da sürdüren Davutoğlu, Güney Afrika Cumhuriyeti Filistin özel temsilcisini kabulü öncesi Gül'ün açıklamalarını sormak isteyen gazetecileri yanıtsız bıraktı.

Davutoğlu sessiz kaldı ama kabineden bir başka isim, Enerji Bakanı Taner Yıldız konuştu:

"Biliyorsunuz, yeni seçilen cumhurbaşkanımızın yarın yapacağı son toplantıyla beraber bu resmiyet kazanmış olacak. Ama bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması açıklandığı anlamına, önceden ilan edildiği anlamına gelmiyor biliyorsunuz."

Taner Yıldız'a Gül'ün, "Bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlık var" sözleri hatırlatarak, "Kırgın mı sizce?" sorusu da yöneltildi:

"Sevmeyenler sitem etmezler, sitem sevgiden kaynaklanır. Abilerin kardeşlere, babaların oğullara her zaman yapabileceği bir şeydir, aile içi durumdur."

Yıldız bir de, "Yeni başbakanımızın hemen yanı başında olacağız" mesajını verdi.

Yeni başbakanın yani AK Parti genel başkanının belirleneceği Merkez Yürütme Kurulu artık daha da kritik.

Geçen haftadan bu yana tatilde olan Erdoğan, yaptığı istişareler ve anketlerin sonuçlarını inceledi. Tüm bu sonuçları son bir kez MYK üyeleri ile de değerlendirdikten sonra son kararını verecek. Ve o ismi MYK'da telaffuz edecek.

Toplantı sonrası ismin kamuoyu ile paylaşılıp paylaşılmayacağına da yine Merkez Yürütme Kurulu'nda karar verilecek.

Ancak Gül'ün çıkışının ardından açıklamanın ileri bir tarihe bırakılmayacağı beklentisi yükseldi.

0002'nin yeni sahibi belirlenecek

Tatilini tamamlayan Erdoğan, bugün MYK üyeleriyle birlikte 0002 plakanın yeni sahibini belirleyecek.
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından olağanüstü kongre kararı alan AK Parti'de 0002 plakalı yeni başbakan için geri sayım sürüyor. Tatilini tamamlaması beklenen Erdoğan'ın, bugün Merkez Yürütme Korulu (MYK) üyeleriyle bir araya gelerek hem sadece genel başkan seçiminin yapılacağı kongre hazırlıklarını masaya yatırması hem de belirlenecek isim için yürütülen istişare sonuçlarını değerlendirmesi öngörülüyor. MKYK üyeleri, il ve belediye başkanlarının yanı sıra, milletvekilleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarıyla görüşen Erdoğan, kanaat önderlerinin de görüşünü aldı. Kamuoyu anketlerinin de yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.