Gıdada Zam Kapıda!

Gıdada Zam Kapıda!
Uyanık üreticilerin stokçuluk yaparak fiyatları % 75’e varan oranda yükselttiği bildirildi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, iklim şartları bahanesiyle üreticilerin buğday, fındık ve antep fıstığı başta olmak üzere hammadde niteliğindeki birçok üründe stokçuluk yapıp fiyat yükselttiğini; sanayicinin de yakın bir zamanda bu ek maliyeti ürün fiyatlarına yansıtmaya başlamak zorunda kalacağını söyledi.

SABRIMIZI ZORLUYOR

Piyasadaki spekülatif hareketlerin sanayiciyi mağdur ettiğini kaydeden Kopuz, “Bir miktar rekolte kaybı olabilir. Ancak aracılar, birlikler fiyatlar artacak diye çiftçiyi yanlış yönlendirerek ürünlerin piyasaya arzını geciktiriyor. Özellikle belli kalemlerde çok ciddi fiyat artışı söz konusu. Sanayici hammaddeyi normal fiyatın çok üzerinde oluşan spekülatif bir fiyatla alırsa sonunda tüketiciye yansıtmak zorunda. Zam yapmamak adına sabrımızı sonuna kadar zorluyoruz. Ancak bıçak kemiğe dayandı. Devlet bu işe el koymazsa zamlar kapıda” dedi.

Kopuz, en yüksek fiyat artışının görüldüğü ürünlerden fındığın yüzde 75, buğdayın yüzde 30 zamlandığını hatırlattı. Dünya fındık rezervlerinin yüzde 80’ine sahip Türkiye’de şu anda sanayicinin fındık bulmakta zorlandığını belirten Kopuz, “Mal istiyoruz, ‘Bekle fiyatlar yükselecek’ diyorlar. Üreticiler, birlikler fındığı elinde tutuyor. Yapılan spekülasyonlarla fiyatların daha da artması hedefleniyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum