PKK Yandaşları Esnafa Saldırdı

PKK Yandaşları Esnafa Saldırdı
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki olayları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte, yüzleri kapalı gruplar kepenk kapatmayan işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde HDP ve DBP'liler, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz'ın indirilmesi sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayları protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş öncesi esnaflara kepenk kapatma çağrısında bulunulurken, yaklaşık 200 kişi ilçe merkezinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında arka kısımda bulunan ve yüzleri kapalı bir grup, kepenk kapatma eylemine uymayan ve açık olan iş yerlerin sahipleriyle tartıştı. Tartışmanın ardından yüzleri kapalı kişiler işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Esnafların da bu gruba karşılık vermesi üzerine arbede yaşandı. Yaşanan olaylarda 3 kişi yaralandı, bazı işyerlerinde hasar meydana geldi.

Polis, saldırganlara gaz bombası ile müdahale ederken, ilçe merkezi savaş alanına döndü. Polis ekiplerinin yetersiz kalması üzerine jandarma ekipleri de takviye olarak ilçe merkezinde görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği gruplar kaçarken, ilçeye Bingöl'den takviye polis ekipleri sevk edildi. Karlıova'da çıkan olaylar öğlen saatlerine doğru yerini sakinliğe bırakırken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.