Şırnak'ta PKK'dan Taciz Ateşi

Şırnak'ta PKK'dan Taciz Ateşi
tTürkiye’ye girmeye çalışan PKK’lılar sınır birliklerinde bulunan askerlere ateş açtı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak / Uludere) Beyaz Tepe üs bölgesi unsurları tarafından, Irak'daki IŞİD saldırıları nedeni ile yerlerinden kaçan 800 kişilik ve 1000 kişilik iki ayrı grubun, Afra Yaylası (Irak Kuzeyi) ve habur-2 bölgelerinden hududa doğru yaklaşarak Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı tespit edilmiştir.

Grubu kontrol maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı görevlendirilmiştir. Yapılan sözlü uyarılara uymayan gruba ikaz için havaya doğru uyarı ateşi açılmış, bunun üzerine grup batı istikametine yönelmiştir.

Bu esnada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Irak kuzeyinde bulunan Tepe bölgesinden Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarına Doçka ile aynı anda Helis Tepe'den 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak / Uludere) Beyaz Tepe üs bölgesine biksi makineli tüfek ile taciz ateşinde bulunulmuştur.

Taciz ateşine, Beyaz Tepe üs bölgesinde bulunan unsurlarımızca anında karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi kesilmiştir. Olayda, herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmemiştir." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.