Teröristin Kardeşinden Suç Duyurusu!

Teröristin Kardeşinden Suç Duyurusu!
Maşallah Korkmaz Dağ, ağabeyi PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeline basıp fotoğraf çektiren asker ve komutanlarını savcılığa şikayet etti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK'lı mezarlığına dikilen heykeli mahkeme kararıyla kaldırılan Mahsum Korkmaz'ın kızkardeşi Maşallah Korkmaz Dağ, heykele basarak poz veren ve bunu sosyal medyada paylaşan askerler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Yolçatı köyü kırsal kesimindeki PKK'lıların mezarlığına dikilen ancak güvenlik güçlerince kaldırılan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeline basıp fotoğraf çektiren ve sosyal medyada bunu paylaşan askerler ve komutanları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Mahsum Korkmaz'ın kardeşi Maşallah Korkmaz Dağ'ın şikayet dilekçesini ailenin avukatları Keziban Yılmaz ve Hanım Karhan savcılığa verdi.

Dilekçede sorumlu askeri personel hakkında kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede 18 yıldır Mahsum Korkmaz'ın mezar yerinin dahi söylenmediği ifade edildi.

Maşallah Korkmaz Dağ'ın avukatları aynı gerekçeyle İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, söz konusu askerler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

BİSMİL'DE 9 GÖZALTI

Bu arada, Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde dün gece Mahsum Korkmaz'ın heykelinin sökülmesini protesto eden ve güvenlik güçleri ile Kaymakam'ın evine saldırıda bulunan gruptan 9 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçleri tarafından operasyonda ayrıca 18 patlamış havai fişek rampası, 3 adet patlamamış el yapımı bomba ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum