Olağanüstü Kongre İle İlgili Önemli Açıklamalar

Olağanüstü Kongre İle İlgili Önemli Açıklamalar
AK Partili Mustafa Köse, “Başbakan ve Genel Başkan adayımız Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürüyecekleri bu yolda,Türkiye’nin yarınlarını imar edeceklerini hep beraber göreceğiz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 27 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu.

’’YAPILAMAZ DENİLEN BİRÇOK İCRAATI GERÇEKLEŞTİRDİK’’

İl binasında AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç’un katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Köse, AK Parti’nin 27 Ağustos’ta Ankara’da 1. Olağanüstü Büyük Kongre’yle yeni genel başkanlarını seçeceklerini söyledi.

27 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu ilkeler ışığında delegelerin hizmet yolunda yeni bir sayfa açacağını kaydeden Başkan Köse, “AK Parti milletin umudu olarak doğdu. Partimizi 2001’de kurduğumuzda ülkemiz mahrumiyetler ve kriz içindeydi. Bugüne dek başkalarının, ‘yapılamaz’ dediği bir çok icraatı gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni kalkınma hamlesi başlattık. Her alanda milletimizin refahını yükselttik” diye konuştu.

’’2023 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK’’

AK Parti olarak siyaseti güçlendirdiklerini ve itibar kazandırdıklarını kaydeden Mustafa Köse, “Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık. İnsan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamı kurduk. Dünyada ülkemizi saygın ve etkili bir konuma getirdik. Bu 12 yılda bize karşı kumpaslar kuruldu engeller çıkarıldı. Darbe teşebbüsleri oldu. Milletimizin gücüyle bütün girişimleri bozguna uğrattık. Bizler AK Parti olarak bugüne dek demokraside, ekonomide, belediyecilikte, dış politikada yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz.Bizim davamız milletimize layık olduğu demokrasiyi refahı, gücü ve dünyada saygınlığı kazandırmaktır. Bunun için Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için büyük hedefler koyduk. O ufka doğru bütün sevdamızla, gücümüzle gayretimizle yürüyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin herhangi bir parti olmadığını değinen Başkan Köse, “AK Parti milletin bağrından çıkmıştır. AK Parti ben değil biz diyenlerin partisidir. Millete hizmeti aşk ile sevda ile benimseyenlerin, durmadan çalışanların birliği, kardeşliği bayrak yapanların partisidir. Bu yüzden 2002 yılından bu yana girilen seçimlerde her seferinde milletimizi büyün oranda destek vermiştir. Asla, yorulmayarak, durmayarak, yılmayarak Türkiye’yi bir dünya gücü haline getireceğiz” dedi.

Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açıldığına işaret eden Başkan Köse, “27 Ağustos’ta yapacağımız 1. Olağanüstü Büyük Kongremiz yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Bu dönemde ülkemiz daha yüksek irtifalara daha büyük hızla yükselecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde ve seçilecek yeni genel başkanımızın yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. Ak Parti bu yeni aşmada milletin sesi olmaya devam edecektir. Partimiz birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir. Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’YE ELEŞTİRİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan ve Genel Başkan adayı olarak gösterilmesini de değerlendiren Mustafa Köse, “Ahmet Davutoğlu Genel Başkan adayı olarak gösterildi. Bizler de delege olarak oy kullanacağız. Genel başkanımızı inşallah genel başkanlığa ardından da Başbakanlığa taşıyacağız. Davutoğlu’nun işaret edilmesi önemlidir, partimizin teşkilatlarımızın parti tabanının konsorsiyumu ile partinin başına getirilecektir. Cumhurbaşkanımızla birlikte yürüyecekleri bu yolda önemli imza atacaklarını, Türkiye’nin yarınlarını imar edeceklerini hep beraber yaşayacağız göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun Antalya için de yakın bir isim olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Nasıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya’ya ilgi gösterdiyse, genel başkanımız ve Başbakanımız olacak Davutoğlu’nun Antalya’ya ilgisinin bulunduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Antalya-Konya ilişkilerin hızlanacağını, yapılması gereken projelerin artacağını, yolların hızlı bir şekilde hayata geçeceği, belki hızlı tren projesinin Antalya-Konya öncelik kazanacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Seçimlerde kimin başarılı kimin başarısız olduğunun görüldüğünün altını çizen Köse, “CHP her seçime mağlubiyeti, galibiyetmiş gibi ortaya koyup, kendilerini kandırıyorlar. Böyle olduğu sürece vatandaşın güvenini kazanamayacakları ortadadır. Biz ideoloji partisi değiliz, hizmet partisiyiz. Fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.