CHP'de Ganimet Kapma Yarışı

CHP'de Ganimet Kapma Yarışı
CHP’de muhaliflere karşı Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ödüllendirilecek. Kılıçdaroğlu ve kurmay ekibinin arkasında duran 78 il başkanı ile Kadın ve Gençlik Kolları yönetiminin birtakım beklentiler içerisinde olduğu belirtiliyor.

Akit’in haberine göre, CHP’de 5-6 Eylül tarihlerindeki 18. Olağanüstü Kurultay çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yeni bir dönem başlayacak. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini bildirenler ödüllendirilecek. Kılıçdaroğlu ve kurmay ekibinin arkasında duran 78 il başkanı ile Kadın ve Gençlik Kolları yönetiminin birtakım beklentiler içerisinde olduğu anlaşılıyor. Nevşehir’de toplanıp ulusalcıların taarruzuna maruz kalan Kılıçdaroğlu’na destek çıkan 78 il başkanının, kurultaydaki Parti Meclisi (PM) seçimi için ‘anahtar liste’ dayatmasında bulunduğu ortaya çıktı. İl başkanlarının, ‘30 kadar ismin belirlenmesinde etkilerinin olması’ talebini Kılıçdaroğlu’na ilettikleri öğrenildi. İl başkanları ayrıca, ‘2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayı düşünmeyen il başkanlarından en az 5 ismin Kılıçdaroğlu’nun PM için hazırlayacağı anahtar listede yer alması’ isteğini Genel Merkez yönetimine bildirdi.

MUHALİFLERE SALDIRDI, PM’DE ‘6 ADAMI’ OLACAK!

Yine Kılıçdaroğlu, PM listesinde yer verilmesi gereken 20 kadın ve 6 genç ismin kimler olacağını da Kadın ve Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetimi’nin önerileri doğrultusunda kararlaştıracak. PM’ye alınacak 6 ismi belirleyecek olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız, Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet eden muhalif vekillere ağır ithamlarda bulunarak, “Eşit olmayan bir kampanyada, partimiz tüm unsurları ile alanda mücadele verirken ortada gözükmeyip pusu kurma ve tuzak siyasetini güdenlerin bugün konuşmaya hakları olmadığı görüşündeyiz. Siyaset emek ister, özveri ister, disiplin ister. Tarlada izi olmayanların bugün harmanda koşuşturmaları ibretliktir” demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.