Rusya’dan ABD’ye Sert Tepki

Rusya’dan ABD’ye Sert Tepki
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi, Ukrayna’ya yardım öngören tasarıyı bloke ederek, bölgede çatışmaların sürmesini hedeflemekle suçladı.

Bu konuda şüphelerinin kalmadığını savunan bakanlık, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’ni insani yardım konvoyunun yerine ulaşıncaya kadar bölgede ateşkesin sağlanmasına katkı sağlamaya çağırdı.

ABD ve Litvanya’nın bu yöndeki girişimi engellediğini hatırlatan bakanlık, “Bu insani misyonu engelleme çabası olarak tarif edilebilir. Jeopolitik çıkarlar için sivillerin akıbeti göz ardı ediliyor. Uluslararası hukuk tanınmıyor.” eleştirisinde bulundu. 

Moskova’ya göre, uluslararası sorunların çözümüne yeterli katkı sağlaması konusunda Washington’a yönelik soru işaretleri her geçen gün artıyor.

Ağustos başında Rusya, Ukrayna’nın doğu bölgesinde ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürülmesi için çalışmalara başlamıştı. 280 araçtan oluşan konvoy Ukrayna gümrük kapısında bir haftadır bekliyordu. Dünden itibaren Ukrayna’ya giren araçlar Lugansk bölgesine ulaşmaya başladı. 

Kiev yönetimi, yardım konvoyunu işgal olarak yorumlarken, AB’den de Rusya’ya sert tepki geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le yaptığı görüşmede yardım konvoyunun ulaştırılmasının geciktirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Putin’in, 26 Ağustos’ta Minsk’te Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelmesi ve sorunu detaylı bir şekilde masaya yatırması bekleniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.