Gazze'de Ateşkes İçin Yeni Umut

Gazze'de Ateşkes İçin Yeni Umut
Filistin ve İsrail heyetinin, Mısır arabuluculuğunda müzakere masasına tekrar oturmaya yeşil ışık yaktığı bildirildi

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması içinMısır'da yürütülen görüşmelere katılan Filistinheyeti üyesi İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır tarafından müzakerelerin devam etmesi için resmi bir davet gelirse, Filistin direnişinin taleplerine ulaşmasını sağlamak amacıyla heyetimizin tekrar masaya oturmasında bir sakınca yok" dedi.

Müzakereler konusunda sarf edilen uluslararası çabalara dair Batş, "Gazze'ye saldırıların durması için Arap ülkeleri ve İslam dünyasının sarf ettiği bölgesel çabalara köstek olmayacağız. Birleşmiş Milletler'in (BM) çabalarının ise Filistin direnişinin haklarına dokunmadan özgürlük hakkımızı dikkate alması gerekir" diye konuştu.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, "İsrail, destek verdiği ve saygı duyduğu Mısır'ın çabalarını görmezden gelmeyecek. Mısır, ateşkes için yeniden müzakere masasına çağırırsa İsrail heyeti, ateşkesin garanti edilmesi ve sükunet sağlanması şartıyla kabul eder" ifadelerini kullandı.

Oron, "Şu an ateş altında müzakere imkanı yok. Ancak tabii ki sükunet esas alınırsa çağrıya icabet edilir ve İsrail heyeti Kahire'ye döner" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.