Avrupalılar Denizli Şeftalisini Sevdi

Avrupalılar Denizli Şeftalisini Sevdi
Şeftali ve nektarin üretiminde ilk sıralarda bulunan Denizli'de üretilen ürünler daha çok Avrupa ve Rusya pazarında alıcı buluyor.

Şeftali ve nektarin üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Denizli'de yetiştirilen ürünün aroması ve albenisi nedeniyle ihracatçılar tarafından tercih edildiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda pamuk alanlarının çok geniş olduğu Denizli'deki ovalarda son yıllarda meyveciliğin artmaya başladığını, bölgede yoğun olarak nar, şeftali, ayva, kayısı üretimi yapıldığını ifade etti.

Merkez ilçedeki ovaların şeftali tarımına uygun toprak yapısı nedeniyle burada yetiştirilen meyvelerin daha çok talep gördüğünü anlatan Kutlu, şu bilgileri verdi:

"Denizli, şeftali ve nektarin üretiminde Türkiye'de beşinci sırada yer alıyor. İlimizde üretimi yapılan şeftali, kalitesi, tat, aroma ve albenisi bakımından Bursa şeftalisine rakip olabilecek nitelikte. Şeftali üretimi bu yıl da bölgede oldukça iyi miktarda, hem verim yüksek hem de piyasadaki fiyatlar çok iyi. Bugün çiftçimiz, şeftalisini piyasadaki tüccarlara 2 liradan satabiliyor. Ayrıca boyları küçük olan şeftalileri meyve suyu üreticileri iyi rakamlara alabiliyor. Denizli'den yurdumuzun ve dünyanın dört bir tarafına şeftali sevk ediyoruz. Bölgemizde ve çevre illerde tesis kuran ihracat firmaları, buralardaki şeftalileri alıp işleyip paketleyerek Avrupa Birliği ülkelerine, Rusya'ya ihraç ediyor."

Kutlu, Denizli merkez ovada meyveciliğin hızla artması ile bölgede soğuk hava deposu ve paketleme tesisi sayısının da hızla arttığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.