"Şakir" Yine Bekar Kaldı

"Şakir" Yine Bekar Kaldı
Erkek zürafa "Şakir"e, bu yılki üreme döneminde de çift bulunamadı.

 

Burç Ormanları'nda 2001'de ziyarete açılan hayvanat bahçesine henüz 1 yaşındayken getirilen Şakir adlı zürafaya, eş bulma çalışması sürüyor.

Zürafalar çok nadir dişi doğurduğu için Şakir'e çift bulmakta zorlanan hayvanat bahçesi yönetimi, üreme dönemi bittiği için bu yöndeki gayretlerine gelecek sene devam edecek.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli yaptığı açıklamada, bahçede 300 türden 7 binin üzerinde hayvanın bulunduğunu belirtti.

Hayvanat bahçesi sakinlerinden bazılarına dünyanın farklı ülkelerinden eş bulunduğunu ifade eden Keretli, girişimlerine rağmen zaman zaman çift bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anımsattı.

Henüz 1 yaşındayken Ankara'dan getirilen ve "Şakir" adı verilen zürafaya uzun süre eş bulamadıklarını aktaran Keretli, şöyle konuştu:

"Şakir'e eş bulmak için çok çaba gösterdik. Dünyanın birçok ülkesiyle temasa geçtik. Her yıl 'bu sefer oldu' derken hep aksilik yaşadık. Son olarak geçen yıl Almanya'daki dişi bir zürafayı Gaziantep'e getirmek için anlaştık fakat dişi zürafa doğum yaparken ölünce Şakir yine bekar kaldı. Daha önceki denemelerimizde de çeşitli nedenlerle sonuç alamamıştık."

Keretli, zürafaların üreme döneminin sona ermesinden dolayı Şakir'in bu yılı da bekar geçireceğini vurguladı.

Zürafaların dişilerinin çok kıymetli olduğunu hatırlatan Keretli, bundan dolayı Şakir'e eş bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Dünyanın birçok hayvanat bahçesinde dişi zürafa sorunu çekildiğini anlatan Keretli, "Şakir'e artık dişi bulmamız gerekiyor. Çünkü zürafaların ortalama yaşam süresi 20 ila 25 arasında değişiyor. Ümit ediyorum ki gelecek yıl Şakir'e eş buluruz ve hayvanat bahçemizdeki bu türün devamını da sağlamış oluruz" şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.