Işık: Çankaya Köşkü Kesin Dinlendi

Işık: Çankaya Köşkü Kesin Dinlendi
Başbakan Erdoğan'dan sonra Fikri Işık da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dinlendiğini tespit ettiklerini söyledi.

Paralel yapının ilk hançeri cemaate vurduğunu belirten  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık şu anda en büyük hayal kırıklığının cemaatin tabanında olduğuna vurgu yaptı.

Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kesin dinlendiğini söylerken konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Ortaya çıkan tapeler, bakanların, devletin üst düzey yöneticilerinin kendi aralarında yaptıkları görüşmelerin dinlendiğini ortaya koydu. Dinlemelerin internet ortamına verilirken önemli şekilde montajlandığı da bizim bilimsel tespitimiz. Dolayısıyla kriptolu telefonların dinlendiğini biliyoruz ama nerede, nasıl ve ne zaman dinlediklerini tespit etmemiz gerekiyordu. Uzun bir çalışma sürecimiz oldu ve bunları büyük ölçüde ortaya çıkardık.

80'İNİ  BELİRLEDİK

80 tane telefonun dinlendiğini net olarak belirledik. Bu telefonlar rastgele telefonlar oldukları için 164 tane telefonun dinlendiği kanaati bizde net olarak oluştu. Şimdi özellikle yargı bu dinlemelerin hangi amaçla kullanıldığını ortaya çıkarmalı. Çünkü dinledikleri telefonlar devletin en gizli bilgilerini kendi aralarında konuşması muhtemel en üst düzey devlet yetkilileri. Kriptolu telefon, kriptoyu yazanla, emniyetin, TİB’in hatta bir kısım yargı mensubunun ortak çalışması olmadan yapılamaz. Onun için paralel yapının bu işi yaptığını çok net biliyoruz. Yılbaşından önce de inşallah yeni kriptolu telefonları devletin üst düzey yetkililerine takdim edeceğiz. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum