Altın Tekrardan Yükselişe Geçti

Altın Tekrardan Yükselişe Geçti
Altın son günlerdeki düşüşünün ardından kayıplarını geri alarak yaklaşık yüzde 1 yükseldi.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, Rusya ve Ukrayna devlet başkanlarının bir araya gelmesi beklenirken, etkili olan tepki alımlarıyla yaklaşık yüzde 1 yükselerek 1.291,05 dolara çıktı.

Jeopolitik risklerin azalması ile geçen hafta analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 1.275 dolara kadar gerileyen ons fiyatı, dün en düşük 1.274,50 doları gördükten sonra bugün tepki alımları ile artışa geçti. Gün içinde en yüksek 1.291,05 doları test eden altının ons fiyatı şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,82 artışla 1.287,61 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, altının onsunda 1.295 doların aşılmadığı sürece yükselişlerin kısa vadeli satış fırsatı olarak kalacağını belirterek, bu seviye üzerinde ise 1.300 ve 1.310 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Uzmanlar, günün ikinci yarısında Ukrayna'dan gelecek haberlerin yanında ABD'de açıklanacak temmuz ayı dayanıklı mal siparişleri ve ağustos ayı tüketici güven endeksinin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.