Hacı Adaylarını Develerle Uğurlayacaklar

Hacı Adaylarını Develerle Uğurlayacaklar
Üsküdür Belediyesi düzenleyeceği "Surre Alayı" etkinliği kapsamında hacı adaylarını develerle uğurlayacağını açıkladı.

Üsküdar Meydanı'ndan sahil boyunca Harem'e kadar at ve develerle yapılacak uğurlama yürüyüşünde sucudan yeniçeriye kadar bütün katılımcıların Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetler giyeceği belirtildi.

Osmanlı geleneği olan ve hacı adaylarını uğurlamak için düzenlenen "Surre Alayı" etkinliğini yeniden canlandırmak istediklerini belirten Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili olarak Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İşte bugün bu saklı hazineyi gün yüzüne çıkarmak için bir aradayız. Üsküdar'dan Harem'e inen 'Surre-i Hümayun' yolculuğunu başlatıyoruz. Surre alayı, ecdadımızın tarihimizin altın sayfalarla yazdığı bir gelenek. Osmanlı döneminde yaşanmış bu kutsal yolculuğu gün yüzüne çıkarmak ve yaşatmak istiyoruz. 99 yıl aradan sonra bunu hatırlıyoruz. Bir Surre Alayı yolculuğu yapacağız. 1915'ten sonra ilk defa bir ilki gerçekleştirerek tarihi gün yüzüne çıkarıp Üsküdarlılarla paylaşacağız" dedi.

4 Eylül'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Türkmen, "Asıl yolculuk 5 Eylül'de Mihrimah Sultan Camii'nde kılınacak cuma namazı sonrası develer eşliğinde aynen Osmanlı dönemindeki gibi salavatlarla bir yolculuk yapacağız. İstanbul İl Müftülüğümüzle görüştük. Anadolu Yakası'ndaki hacı adaylarımızı da 5 Eylül Cuma günü buradan Surre Alayı yolculuğuna davet etmiş olacağız" diye konuştu.

5 Eylü Cuma günü Üsküdar Meydanı'ndan sahil boyunca Harem'e kadar develer ve atlarla yapılacak yürüyüş boyunca sucudan yeniçeriye kadar herkesin Osmanlı dönemini yansıtan kostümler giyeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum