Süleyman Şah’ın Yolu IŞİD’ten Alındı

Süleyman Şah’ın Yolu IŞİD’ten Alındı
Halep’teki Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yolunu IŞİD kuşatma altına almıştı. IŞİD’le çatışan ÖSO’nun bölgedeki köprüyü ele geçirdiği öğrenildi.

TÜrkiye’nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan Suriye’nin Halep kenti sınırlarındaki Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yer aldığı Caber Kalesi çevresi geçtiğimiz Mart ayında Irak Şam İslam Devleti’nin (İŞİD) kontrolüne girmişti. Türkiye’den sadece Gaziantep’in Karkamış ilçesi karşısında yer alan Suriye’nin Cerablus ilçesinden ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Mürtşitpınar köyünün karşısında yer alan Ayn El Arap ilçesinden gidilen Süleyman Şah Türbesi’ne, en son 2 ay önce asker değişimi yapıldığı iddia edildi. 

 
4 köy için savaşıyorlar
 
Değişimin ise Ayn El Arap’ın PYD kontrolünde olmasından dolayı IŞİD’in bulunduğu Cerablus yolundan gidilerek yapıldığı ve IŞİD ile de gerginlik yaşandığı ileri sürüldü. Bölgede yaşanan gerginliğin ardından da, önceki gün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El Nusra ve bazı muhalif unsurların, IŞİD’e karşı harekete geçtiği ifade edildi. Dün de bölgede başta ÖSO ve El Nusra olmak üzere muhalif unsurların türbeye de giden köprü çevresindeki IŞİD teröristlerini etkisiz hale getirdikleri öğrenildi. Muhaliflerin ayrıca köprüye yakın 4 köyü de almaya çalıştıkları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum