Pakistan'da Taliban Örgütü Bölündü

Pakistan'da Taliban Örgütü Bölündü
Pakistanlı bir grup Taliban'dan bağımsızlığını ilan ederek El-Ahrar Cemaati adıyla yeni hareket başlattı

Merkezi İran'ın başkenti Tahran'da bulunan yarı resmi Fars Haber Ajansı'na gore, El-Ahrar Cemaati'nin adını duyuran grup sözcüsü İhsanullah İhsan, Taliban ögütünden ayrılan yeni üyelerin çoğu Pakistan'ın aşiret bölgelerinde yer alan Mohmand bölgesinden seçildiğini bildirdi.

Pakistan Halk Hareketi Lideri Tahir-ul Kadri ve Pakistan Adalet Haraketi Lideri İmran Khan'nın faaliyetlerine karşı olduklarını belirten grup sözcüsü İhasan, "Bu kişilerin oluşturdukları siyasi partiler, İslami hukukuna aykırıdır, Şeriat ile çelişmektedir. El-Ahrar Cemaati'nin merkezi konseyi, tüm alanlarında karar verme yetkisine sahip" diye ekledi.

İhasan, El-Ahrar Cemaati olarak "Pakistan'daki herhangi bir siyasi ve dini grubu desteklemedikleri gibi gerçek bir dini sistem kululmasının peşinde olduklarının" altını çizdi.

Bildiride, El-Ahrar Cemaati'nin Mohmand bölgesinden Mevlana Kasim Hurasani, Taliban komutanı Ömer Halit, Peşaver Charsadda ilçesinden Taliban komutanı Hakkani Kari Şekil Hafız, Swat bölgesinden Taliban komutanı Mevlana Yasin, Hayber bölgesinden Taliban komutanı Hafız İsmail Han, Bajaur bölgesinden Taliban komutanı Mevlana Abdullah, Peşaver'den Müftü Muhammed ve Orakzay bölgesinden Mevlana Haydar Mansur tarafından oluşturulduğu kaydedildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.