Esed Yine Katliam Yaptı

Esed Yine Katliam Yaptı
Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgeleri kara ve havadan saldırmasında 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının elindeki bölgeleri havadan "varil ve vakum" bombasıyla karada ise yerden yere atılan füzeler, roket ve tanklarla saldırmasında başkent Şam'ın banliyölerinde 26, Deyru'z Zor kentinde 18, Humus'ta 10, Hama'da 6, Dera ve Halep'te 4'er, İdlib'te 2 ve Haseke'de birer olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin başkent Şam'ın Lübnan sınırındaki Zabadani ilçesini yoğun birşekilde bombaladığı ifade edildi.

Zabadani bölgesindeki silahlı muhaliflerin de rejim güçlerinin saldırılarına karşılık askeri kontrol noktalarına RPG ile havan toplarıyla saldırdığı değinilen açıklamada, Esed güçlerinin başkentin Duma, Cobar, Kabun, Dareya ve Muleyha banliyölerine havan topuyla saldırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Halep'teki Kuveyris ile Deyruz'daki Deyru'z Zor askeri havaalanına tanklarla ve grad füzeleriyle saldırdığı ve havaalanının içerisindeki bazı binalara hasar verdiği iletildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.