Şehit Polis Memuru Toprağa Verildi

Şehit Polis Memuru Toprağa Verildi
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, görev dönüşü evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce kurulan pusuda şehit edilen polis memuru Osman Bal, memleketi Kozan’da törenle toprağa verildi.

Diyarbakır’dan, dün akşam saatlerinde Kozan’a getirilen şehit cenazesi Kozan Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehit Osman Bal’ın 17 yaşındaki kızı Özge, 5 yaşındaki kardeşi Süleyman’ı kucağına alarak, “Kardeşim babamızı vurdular. Babasız kaldık. Biz kime baba diyeceğiz. Allah, onları da babasız bıraksın.“ diyerek feryat etti.

Sabah saatlerinde hastane morgundan alınan cenaze, konvoy eşliğinde önce baba evine getirilerek helallik alındı. Daha sonra Bulduklu İlköğretim Okulu bahçesine getirilen şehidin naaşını gören anne ve çocuklarının feryat ederek ağlamaları, hem polisleri hem vatandaşları göz yaşlarına boğdu.

BABASININ FOTOĞRAFINI ÖPEREK VEDA ETTİ

Şehit polis memuru Osman Bal, kılınan cenaze namazının ardından Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törenin ardından İmamoğlu Kaymakamı ve Kozan Kaymakam Vekili Kürşad Özdemir, babaya şehitlik beratını verirken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise şehit eşine Türk bayrağı verdi. Bayrağın verilmesi sırasında şehidin küçük oğlu Süleyman babasının fotoğrafını öptü. Diğer kızı Özge ise Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’e sarılarak, "Biz babamızı size böyle mi emanet ettik.” dedi. Ailesinin, daha sonra mezarın üzerine kapanarak feryat etmeleri sonucu duygulu anlar yaşandı.

Törene; Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İmamoğlu Kaymakamı ve Kozan Kaymakam Vekili Kürşad Özdemir, Kozan Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum