Medyada Bir Garip "Tokalaşma(ma) Kavgası

Medyada Bir Garip "Tokalaşma(ma) Kavgası
Müstakbel Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Hanım üzerinden medyada garip bir “erkeklerle tokalaştı / tokalaşmadı" kavgası başladı.

AK Parti’nin devam eden olağanüstü kongresinde dikkatleri üzerlerinde toplayan kuşkusuz Erdoğan çifti kadar Davutoğlu çiftiydi.

AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu ve eşinin kongre salonuna girişi büyük bir coşkuyla karşılandı.

Çift ardından tebrikleri kabul etti.

SÖZCÜ: “ERKEKLERİN ELİNİ SIKMADI”

Tokalaşmaların ardından Sözcü gibi medya organlarında “Sade Davutoğlu onların elini sıkmadı” şeklinde haberler yayınlandı.

Sözde haberde, Sare Davutoğlu’nun erkek milletvekillerinin elini sıkmadığı belirtilerek, bu tavrı eleştiriliyordu.

Sözcü gibi medya organlarında yer alan bu paçavra haberlere, Hükümet’e yakın internet sitelerinden aynı gariplikte savunma gelmesi de bir hayli dikkat çekti.

HÜKÜMETE YAKIN SİTELER: “HAYIR TOKALAŞTI"

ensonhaber, medyagündem gibi siteler, Sözcü’nün yalan yazdığını, Sare Hanım’ın erkek milletvekillerinin de elini sıktığını kaydetti.

Bu haberlerde “Kongreden gelen fotoğraflar Sözcü’yü yalanladı. Sare Davutoğlu’nun, kendisine el uzatan herkesle, erkek kadın ayrımı yapmadan tokalaştığı görüldü” denildi.

OLMASI GEREKEN NE?

Oysa, yerleşik görgü kurallarına göre, kadın el uzatmadan bir erkeğin ona el uzatması ayıplanır. Görüntüler dikkatlice izlenildiğinde, Sare Hanım’ın erkeklerle tokalaşıp tokalaşmama konusunda bu görgü kuralına son derece dikkat ettiği; ilk el uzatanın kendisi olmadığı görülüyor. Fakat kimi erkekler kendisine el uzatınca havada kalmaması için o eli sıkıyor.

KADIN EL UZATMADAN ELİNİ UZATAN ERKEKLERİN AYIBI

Bu konularda duyarlı hanımlar “Sare Hanım elini önce uzatmıyor fakat uzatılan eli de havada bırakmıyor. Bu durumda ayıp erkeklerindir. Kadın uzatmadan el uzatılmaz. Bu görgü kuralıdır” yorumunda bulundu.

Habervaktim.com

sozcu-sare.jpgsaree-davutoglu.jpg

sare-davutoglu2.jpg

medya1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum