Yeni Genel Başkan Davutoğlu!

Yeni Genel Başkan Davutoğlu!
AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 382 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.

AK Parti kongresinde seçimler sonuçlandı. Ahmet Davutoğlu, oy kullanan 1388 delegenin 1382'sinin oyunu alarak, AK PArti Genel Başkanı seçildi. 6 oy da geçersiz sayıldı.

Sonucu açıklayan Divan Başkanı, Davutoğlu'nu kürsüye teşekkür konuşmasını yapmak üzere "Buyrun Sayın Genel Başkanım" diyerek davet etti.

Ak Parti Kongresi'nde açılış yoklamasında 1425 delege imza vermişti.

AK Parti kongresinde genel başkanı seçilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye rüyası gördüklerini belirterek, “Bu rüyayı göremeyenler utansın” dedi. "Veda değil, vefa kongresi" diyen Davutoğlu, Erdoğan’a şöyle seslendi: “Bıraktığınız miras şerefimizdir, koruyacağız.”
    
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçimden önce bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, yaptığı konuşmasına "Selam olsun, selam olsun. Selam olsun insana, zaman ve mekana" diyerek başladı.

Davutoğlu, konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Bir 14 Ağustos günü milleti yeni bir idealle buluşturan AK Parti adrolarının kurucu lideri ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun. Bu davanın her bir neferine selam olsun. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanımıza destek veren tüm vatandaşlarımıza selam olsun.

AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti millet idealinin ta kendisidir.

'VEDA DEĞİL VEFA'

Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaları esnasında bir veda kongresinden bahsettiler. Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, olağanüstü büyük kongremiz ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır.

Davos'ta Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başdanışmanı olarak birlikteydim. Özgüvenimizin bir timsali olarak aslında o gün İstanbul Atatürk Havalimanına geldiğimizde, Başbakanımız o gün yaptığı konuşmada, bu özgüvenin işaretini vermişti ve demişti ki, 'bundan sonra biz hiçbir zaman şu veya bu tavrı alırsak şu vaya bu ülke ne diyor diye düşünmeyeceğiz, başka ülkeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne düşünüyor diye düşünecekler. İşte bir milletin ayağa kalkmasının simgesi budur. Bu özgüven bizde oldukça bu özgüveni harekete geçiren AK Parti kadroları kendilerine güvendikçe, hiç kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum