Erdoğan'dan Gül'e Büyük Jest

Erdoğan'dan Gül'e Büyük Jest
Görevi, 11. Cumhurbaşkanı Gül'den yarın devralacak olan Erdoğan, selefine Devlet Şeref Madalyası tevcih edip askeri törenle uğurlayacak.

Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Meclis'te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak. Erdoğan, devir teslim töreninde Gül'e, Devlet Şeref Madalyası tevcih edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

Erdoğan, yarın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı aldıktan sonra Meclis Genel Kurul'unda yemin edecek. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından saat 14.10 sıralarında Ankara ve Ordumerkezlerinde 101 pare top atışı yapılacak. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye genelindeki ordu merkezlerinde top atışları ile ilan edilecek.

Gül'e Devlet Şeref Madalyası takdim edecek

Yarın Saat 17.20'de Çankaya Köşkü'nde devir teslim töreni yapılacak. Gül'ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek.

Allahaısmarladık asker!

Erdoğan ve Emine Erdoğan, Gül ile Hayrünnisa Gül'ü askeri törenle uğurlayacak. Uğurlamada Gül, Erdoğan'ın sağında yer alacak. Gül, tören kıtasını "Allahaısmarladık asker" diye selamladıktan sonra Köşk'ten ayrılacak. Erdoğan, Gül'ü uğurladıktan sonra Köşk'te verilen resepsiyona geçecek ve burada tebrikleri kabul edecek.

DEVLET ŞEREF MADALYASI NEDİR?

Devlet Şeref Madalyası; Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere veriliyor. En üst seviyede yer alan bu madalya Bakanlar Kurulu'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile veriliyor. Yani Gül'e Devlet Şeref Madalyası verilmesi kararı Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırıldı. Daha önce Ecevit Hükümeti'nin aldığı karar ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum