"Birlikte Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz"

"Birlikte Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz"
Psaki, Erdoğan'la birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Başbakan Erdoğan'la cumhurbaşkanı olarak yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ülkesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine düşük düzeyde temsilci göndererek "bir mesaj vermesi" gibi bir durumun kesinlikle sözkonusu olmadığını söyleyerek, "Başbakan Erdoğan'la cumhurbaşkanı olarak yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeyi ve birlikte çalışmayı sürdürmeye olan bağlılığımızı koruyoruz" dedi.

Psaki, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine ABD Başkanı Obama’yı temsilen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily'nin katılacak olmasına dikkati çekerek, "ABD'nin törende neden düşük düzeyde temsil edildiğine" yönelik sorusunu da yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la cumhurbaşkanı olarak yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Psaki, Obama'nın Erdoğan'la birkaç hafta önce verimli bir görüşme yaptığını ve kendisini cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladığını belirtti.

Psaki, "Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeyi ve birlikte çalışmayı sürdürmeye olan bağlılığımızı koruyoruz" dedi.

Beyaz Saray'ın dün açıkladığı, devir teslim törenine katılacak Amerikan delegasyonunun temsil düzeyinin, "ülkelerin, devlet başkanları ya da dışişleri bakanlarının katılamadığı durumlarda Ankara'da yerleşik temsilcileri tarafından temsil edilebileceğini öngören Türkiye'deki devlet protokolüyle uyumlu olduğunu" kaydeden Psaki, Obama'nın ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği John Bass'ın, adaylığının Senato tarafından hala onaylanmaması nedeniyle Ankara'daki görevine henüz resmen başlayamadığını hatırlatarak, "Eğer Kongre, Türkiye Büyükelçimizi onaylasaydı, (büyükelçimiz) törene memnuniyetle katılırdı" ifadesini kullandı.

Psaki, "ABD'nin temsil düzeyini düşük tutarak bir mesaj mı vermek istediği" şeklindeki bir soruyu, "kesinlikle hayır" diye yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum