IŞİD, Türkiye Sınırını Rüşvetle Geçiyor!

IŞİD, Türkiye Sınırını Rüşvetle Geçiyor!
Daily Mail gazetesi, Avrupa'dan gelen cihatçıların Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldığını

Batılıların IŞİD'e katılmak için nasıl bir yol takip ettiklerini anlamak amacıyla Hatay'a giden muhabir Sam Greenhill, izlenimlerini okuyucularıyla paylaştı.

"SINIR GÜVENLİĞİ YOK"

Önce Gaziantep’e oradan da Hatay’a geçen Greenhill, Suriye sınırında güvenliğin neredeyse olmadığını savundu. Greenhill'e göre, Avrupa’dan gelen kişiler Türkiye sınırından rahatlıkla Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılıyor. Türk askerlerinin sınırda nadiren devriye gezdiğini iddia eden Greenhill, sınır muhafızlarının 10 dolar gibi küçük rüşvetler karşılığında sınırdan geçişleri görmezden geldiğini öne sürdü. Haber göre bu kişiler, Hatay ve Kilis gibi güney kentlerine ulaşmalarının ardından 48 saat içerisinde ‘rehberler’ tarafından Suriye tarafındaki eğitim kamplarına götürülüyor.

"HER GÜN 20 BATILI, SURİYE'YE SAVAŞMAYA GİDİYOR"

Greenhill, bu yol aracılığıyla her gün ortalama 20 Batılı militanın Suriye tarafına geçerek IŞİD’e ve diğer radikal gruplara katıldığını öne sürdü. Greenhill, radikal gruplara katılan İngiliz sayısının bini bulduğunu, bunlardan 250’sinin de ülkelerine döndüğünün tahmin edildiğini yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum