Yeni Hükümet Bu Gece Kuruluyor

Yeni Hükümet Bu Gece Kuruluyor
Erdoğan bugün saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verecek. Dışişleri için iki isim var. En az altı bakan değişecek.

SÖZCÜ KİM OLACAK?

Ak Parti kulislerine göre Erdoğan’ın danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın kabineye girmesi kesin gibi. Akdoğan’ın yeni dönemde Bülent Arınç’ın yerine Hükümet Sözcüsü olacağı konuşuluyor.

BABACAN KALDI

Davutoğlu’nun seçimlere kadar beraber çalışmayı istediği Ali Babacan da koltuğunu koruyacak. Ahmet Davutoğlu’nun yerine yeni Dışişleri Bakanı olarak Mevlüt Çavuşoğlu’nun adı geçiyor.

DAVUTOĞLU: KABİNE CUMA ÖĞLENE BİTMİŞ OLUR

Ak Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Ahmet Davutoğlu ilk röportajını memleketi Konya'da yayın yapan KONTV'ye verdi. Yeni kabinenin kurulmasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Kabine kuruluşu, cuma öğlene kadar bitmiş olacak. Türkiye'nin zaman kaybına tahammülü yok" ifadelerini kullandı.

"YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ"

Erdoğan bugün kongre öncesi yaptığı konuşmada "Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu Bey oldu. Cumhurbaşkanılığı ile ilgili yemin törenini yaptıktan, devir teslimden sonra kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma yeni kabinemizi kuracağız. Sizlerden ayrılmıyorum, bunu bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar Genel Başkan, Başbakan sıfatıyla aranızdaydım bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğğunuz ilk Cumhurun Başkanı olarak aranızda olacağım" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum