Zara'dan Tepki Çeken Tişört!

Zara'dan Tepki Çeken Tişört!
İspanyol markası Zara’nın çocuklar için ürettiği tişörtün, toplama kampı kıyafetlerine benzemesi dünya çapında büyük tepki çekti.

Firma, Türkiye’de üretilen ve İsrail, Arnavutluk, Fransa ve İsveç’te internet üzerinden satışa çıkarılan tişörtü özür dileyerek geri çekti. ‘Şerif tişörtü’ olarak üretilen tişörtün, toplama kamplarında giydirilen kıyafetten tek farkının, çizgilerin dik yerine yatay olduğu belirtilirken, tişörtün sol üst köşesindeki şerif logosunun, Davut’un Yıldızı’yla aynı olduğu dikkat çekti. Yıldızın altında bulunan ‘şerif’ yazısının da çok silik olduğu görüldü.

Zara’nın ilk hatası değil

Yoğun şekilde eleştirilen Zara, Twitter üzerinden “Kimseyi üzmek gibi bir amacımız yoktu. Gerçekten özür diliyoruz. Klasik Batı (Western) filmlerden ilham aldığımız tişört, artık mağazalarımızda bulunmayacak” sözleriyle özür diledi. İsrail gazetelerinden Haaretz de tişörtü ile Naziler’in toplama kamplarında Yahudiler’e giydirdikleri  ‘Davut Yıldızı’ elbisenin benzerliklerine değindi. Zara 2007’de de Nazi amblemini çağrıştıran işaretleri bir ürününde kullandığı için tepki çekmişti.

0c827ca3845adf50_600x350.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.