EKPSS Tercihleri Başladı

EKPSS Tercihleri Başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ve kamu kurumlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler alınmaya başladı.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı(EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler 28 Ağustos-8 Eylül'de alınacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, yerleştirmeler için hazırlanan ve başvuru tarihleri arasında ÖSYM'nin 'http://www.osym.gov.tr' internet adresinden yayımlanacak kılavuzunda, ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alıyor.

TERCİH SADECE İNTERNETTEN

Tercih yapabilmek için adayların, 27 Nisan'da yapılan EKPSS'ye girmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanını almış olması, kura için tercihte bulunacakların ise 15-28 Mayıs'ta ÖSYM'ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor. Adaylar tercihlerini, 28 Ağustos-8 Eylül'de, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

LİSTEYİ MUTLAKA YAZDIRIN

Adayların, tercih işlemini tamamladıktan sonra süresi içerisinde ÖSYM'nin internet adresinden bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması zorunlu. Adaylar, süresi içerisinde internet üzerinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.