12. Cumhurbaşkanı Köşk'e Çıkıyor!

12. Cumhurbaşkanı Köşk'e Çıkıyor!
Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlık Konutunda dinlendikten sonra görevi Abdullah Gül'den devralmak için Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etmesinin ardından Anıtkabir'e geldi. Erdoğan, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Beraberindeki heyetle birlikte saygı duruşunda bulunan Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

"TÜRKİYE ÖZÜ VE RUHUYLA TEKRAR BULUŞTU"

Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzalarken şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle yeni bir tecrübe edinmiş olduk. Türkiye bugün medeniyetle tekrar kucaklaşmıştır. Türkiye tarihinde halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak görevime başlamış bulunmaktayım.Türkiye bugün özü ve ruhuyla tekrar buluştu. Bugün Türkiye küllerinden yeniden doğdu. "

erdogan_8865.jpg

Askeri bir törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis'te yoklama işlemini tamamlamasının ardından  12.Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul Salonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten Mazbatasını aldı. 

 Meclis Genel Kurulu'nda Erdoğan, Meclis kürsüsüne geçerek şu sözlerle yemin etti;

Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından ise istiklal marşı okundu. Vekiller 12.Cumhurbaşkanı'nı çoşkulu bir şekilde alkışladı.

Meclis Başkanı Çiçek Birleşimi Ekim ayında toplanmak üzere kapattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan vekillerle vedalaştıktan sonra askeri törenle uğurlandı.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı mazbatasını alarak yemin etti resmen 12. Cumhurbaşkanı oldu. Anıtkabir'deki törenin ardından evine geçen Erdoğan Çankaya Köşk'ündeki devir teslim törenine geldi. Erdoğan'a atlı birlikler eşlik etti.

Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül Köşk'ün kapısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve first lady Emine Erdoğan'ı karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı ve ardıdnan Gül ve Erdoğan ailesi Köşk kapısında hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum