Abdullah Gül'e askeri Törenle Veda

Abdullah Gül'e askeri Törenle Veda
Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninden sonra Gül'ü askeri törenle uğurladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı görevini, törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devreden Gül için Köşk'te uğurlama töreni düzenlendi.

Devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül ile Büyük Şeref Kapısı'ndan yürüyerek tören alanına geçti.

İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla başlayan askeri törende, 11. Cumhurbaşkanı Gül, şeref kıtasını "Allahaısmarladık Asker" diyerek selamladı. Askerin "Sağol" cevabı üzerine Gül de, "Siz de sağolun" dedi.

Törende Gül'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

El sallayarak uğurladılar

Törenin ardından basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Gül çifti, Gül'ü bekleyen aracın önünde vedalaştı. Abdullah Gül'ün, Erdoğan çiftine "Allahaısmarladık" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül'e, "Yolunuz açık olsun" karşılığını verdi.

Hayrünnisa Gül de, Erdoğan çiftine "Allah'a emanet olun, buralar size emanet" diyerek veda etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Gül çiftinin bulunduğu araç hareket edene kadar bekledi ve el sallayarak Köşk'ten uğurladı.

Köşk'ten sivil plakalı araçla ayrılan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Konutu'na geçti. Konut girişinde bekleyenler Gül çiftine sevgi gösterisinde bulundu.

Çankaya Köşkü'ndeki karşılama ve uğurlama törenlerini, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda basın mensupu takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.