Mısır'da 20 Darbe Karşıtı Beraat Etti!

Mısır'da 20 Darbe Karşıtı Beraat Etti!
Mısır'da, daha önce haklarında idam ve müebbet hapis cezası verilen 20 kişinin beraatına hükmedildi, hapis cezasına çarptırıldı.

Minya Ceza Mahkemesi, kentin Udva bölgesinde izinsiz gösteri düzenlemekten yargılanan 3 darbe karşıtına 43, 8'ine ise 38 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, 7 kişiyi 28 yıl hapis cezasına mahkum ederken, daha önce gıyabında idam ve müebbet hapis cezası verilen 5 kişinin beraatine hükmetti.

Minya kentindeki Matay bölgesinde şiddet olaylarına karışmakla suçlanan, haklarında idam ve müebbet cezaları verilen 23 kişiden 15'i de beraat ederken, 8 kişi hakkındaki hükmün aralık ayında açıklanmasına karar verildi.

Mahkeme, 28 Nisan'da, "polis öldürme, şiddet olaylarına karışma ve emniyet merkezi basma" gibi suçlamalarla 37 darbe karşıtını idam, 491'ini ise müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Mısır kanunları, gıyabında hüküm verilen kişilerin, mahkeme önüne çıkmaları durumunda yeniden yargılanmalarını öngörüyor.

AA muhabirine konuşan mahkum ve sanıkların avukatlığını yapan heyetin başkanı Halid el-Kumi, verilen mahkumiyet kararlarına itiraz yolunun açık olduğu söyledi.

Kumi, "Mahkemenin uygulamalarında, itiraz edilmesi halinde temyize gidilmesine karar verilecek birçok hukuk ihlali söz konusu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.