İmam Hatibe Belediye Mührü

İmam Hatibe Belediye Mührü
İmam-Hatip düşmanlığı sürüyor… Siirt’te yaşanan olay bunun en açık göstergesi oldu…

İmam Hatip düşmanlığı bu sefer de Siirt’te hortladı. Siirt’in her türlü sorununu çözülmüş, gibi hareket eden HDP’li Siirt Belediyesi işini gücünü bırakıp İmam Hatip Lisesi avına düştü.

Mart 2013 yılında yapımına başlanılan imam hatip lisesi inşaatı, ruhsatsız olduğu iddiasıyla Siirt Belediyesi tarafından mühürlenerek, inşaat çalışmaları durduruldu. Hızını alamayan belediye suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

MÜHÜRLEDİKLERİ YETMİYOR,SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Milli Gazete'de yer alan habere göre, 14 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan 80 derslik, 630 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans ve kapalı spor tesisinden oluşan lise Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesi olma özelliğini taşıyacak. Tabi yapımına izin verilirse. Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Av. Şakir Demir, “Şimdilik orayı mühürledik ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Siirt’te Mart 2013 yılında Limak Şirketi tarafından Yeni Mahalle’de 14 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan 80 derslik, 630 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans ve kapalı spor tesisinden oluşuyor.

Siirt İmam Hatip Lisesinin inşaat yapımı Siirt Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu iddiasıyla mühürlenerek inşaat yapım işleri durduruldu.

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü denetim ekiplerince denetimlerin ardından hazırlanan raporda “Ruhsat alınmadan yapıya başlanıldığının belediyemizce tespiti üzerine, birçok kez ruhsat alınması konusunda ilgililerin uyarılmasına rağmen herhangi bir iş ve işlemin yapılmamasından hareketle; inşaatın son durumu tespit edilip, yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulmuştur.” denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Av. Şakir Demir, okulu kaçak yapı olduğu gerekçesiyle mühürlediklerini belirterek, “Şimdiye kadar belediyemize herhangi bir başvuru yok ruhsatlanmayla ilgili. Şimdiye kadar fiili olarak inşaat aşamasında mülkiyeti daha hazineye geçmeden vakıflardayken başlanmış. Devletin gücünden kendi inisiyatifine dayanarak yapılmış bir inşaat. Limak gibi insan hayatına önem vermeyen bir şirketin izinsiz ve ruhsatsız kaçak yapı yapmasına izin vermeyiz. Şimdilik orayı mühürledik ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum