Rektör Yardımcısından Bölücü Sözler

Rektör Yardımcısından Bölücü Sözler
Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, ünevirsetide düzenlenen resmi bir konferansta, bölücü açıklamalarda bulundu, terör örgütü PKK'yı kutsadı.

Rektör Yardımcısı Kadri Yıldırım, PKK`nın silahlarını kastederek "İslami cemaat ve grupların garantisi ve sigortasıdır." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), HDP'li Ahmet Türk yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ezidilerle ilgili bir konferans düzenledi.

ÜNİVERSİTEDE BDP BAYRAKLI ETKİNLİK - HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Birgül Açıkyıldız Şengül ve bazı vatandaşlar katıldı.

ZERDÜŞTLÜĞÜ “KÜRT DİNİ” İLAN ETTİ - HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Panelde konuşan Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, bölücü terör örgütü lehine açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, terör örgütü demediği PKK’nın silahlarını bırakmamasının sadece Rojava’daki ya da Şengal’deki Kürtler için değil, aynı zaman da Kerkük, Bağlat, Erbil ve hatta Gazze için de bir garanti olduğunu iddia etti.

REKTÖR YARDIMCISI TERÖRİSTLERİ KUTSADI - HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Rektör Yardımcısı Yıldırım, “Şuna kesinlikle inanmamız gerekir ki; eğer direnç olmasaydı, eğer silahlar bırakılsaydı, şimdi Erbil de Rojava’da ve hatta IŞİD`in kendisinin de dediği gibi `Biz Filistin gidip HAMAS`a karşı savaşacağız` sözü de yerine gelmişti. Ama silahların bırakılmaması tüm bunların garantisi ve sigortası oldu. İslami cemaatlerin de garantisi ve sigortası oldu. Eğer bu direnç gösterilmeseydi eminim ki hiçbir İslami cemaat hiç bir İslami muhafazakâr grup o tarafta kalmayacaktı. Ya isteyerek veya istemeyerek ezilmiş olacaklardı.” diye konuştu.

AA ES GEÇTİ

Bölücü açıklamaların yapıldığı konferansı devletin haber ajansı AA da takip etti. AA, geçtiği haberde bu bölücü açıklamaları görmedi!

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum