Bakanlık'ta "Beygir" Skandalı

Bakanlık'ta "Beygir" Skandalı
Ülke tarımı ciddi sorunlarla boğuşurken, Tarım Bakanlığındaki bürokrat atlarla uğraşmış!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, son günlerde tarım dışı haberlerle gündeme gelmeye başladı. Bakan Eker’in özel atlarından sonra şimdi de bürokratın yarış atları ortaya çıktı.

Bakanlıkta bir çok önemli görevlerde bulunan Erdal Celal Sumaytaoğlu’nun, kaygınvalidesi (F.E) üzerinde görülen 6 tane yarış atıyla 2011, 2012 ve 2013 yıllarında pistlerde aktif olarak yarıştığı gün yüzüne çıktı. Bakan Eker ise bürokratıyla ilgili sorularımızı cevapsız bıraktı.

KAYINVALİDENİN ATLARI GÖZ DOLDURUYOR

 Türkiye Jokey Kulübü’nün internet sitesindeki verilere göre Sumaytaoğlu’nun kayınvalidesi F.E’nin üzerinde görülen 6 tane yarış atı, 3 yılda 60 tane koşuya katıldı. Atlar 60 koşunun 24’ünde yarışı ilk dörtte tamamlayarak sahibine 356 bin lira para kazandırdı. F.E’nin atları; yarışları 9 kere birinci, 2 kere ikinci, 8 kere üçüncü ve 5 kere de dördüncü olarak tamamladı.

DAMAT HAKEM ROLÜNDE

 F.E’nin damadı, Bakan Eker’in üst düzey bürokratı olan Sumaytaoğlu’nun at yarışlarıyla ilgili oturduğu koltuk da dikkat çekiyor.

Sumaytaoğlu, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının yanısıra Bakanlığın at yarışlarıyla ilgili sürekli kurulu olan Yüksek Komiserler Kurulu’nda da Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyor. At yarışlarıyla ilgili geniş yetkisi bulunan Yüksek Komiserler Kurulu, bir anlamda ‘hakem’ görevi görüyor. Örneğin tartışmalı yarışlarda son kararı bu kurul veriyor. Dolayısıyla damadın oturduğu koltuk ve kayınvalidenin atları dikkat çekiyor.

500 BİN İLE 1 MİLYON LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Yarış atlarının fiyatları da dudak uçuklatıyor. Özellikle yarışlarda derece yapan atlara değer biçilemiyor. Yarış atlarının piyasasını bilenlerin verdiği rakamlara göre derecesi bulunan atların fiyatının 500 bin ile 1 milyon lira arasında değiştiği kaydediliyor. Bürokratın kayınvalidesi üzerinde görülen 6 yarış atının 4’ünün birincilik, diğer 2’sinin de üçüncülük derecesi bulunuyor.

ATLAR BİRANDA ELDEN ÇIKARILDI

Milli Gazete'de yer alan habere göre, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında başarılı sonuçlar elde eden kayınvalidenin biranda atlarını elden çıkardığı gözleniyor. En son yarışına 4 Eylül 2013’te katılan F.E, 2014 yılında da hiçbir yarışa katılmadı. Kayınvalidenin üzerinde şu anda sadece yeni doğmuş 2 tane tay görülürken, 6 tane yarış atı satıldı mı yoksa kağıt üzerinde isim değişikliğine mi gidildi burası bilinmiyor. Ancak 3 yılda çok sayıda yarışa katılan F.E’nin biranda sahalardan çekilmesi düşündürücü bulundu.

TJK, KAYINVALİDE İLE GÖRÜŞMEMİZE RAZI OLMADI

Bütün bunlar olurken, gazete olarak kayınvalide F.E ile görüşmek istememize rağmen buna izin verilmedi. Türkiye Jokey Kulübü, 60 tane yarışa katılan F.E’nin iletişim bilgisini önce vermek istemedi sonra da kayıtlarında bulunmadığını iddia ederek talebimizi geri çevirdi.

BAKAN EKER DE SORULARIMIZI CEVAPSIZ BIRAKTI

Bakan Eker de bürokratıyla ilgili kendisine yazılı olarak yönelttiğimiz soruları cevapsız bıraktı. Eker’e gazete olarak şu soruları yöneltmiştik: “Kayınvalide F.E üzerinde görülen bu atlar gerçekte kimin? Erdal Celal Sumaytaoğlu’nun bu atlarla bir ilgisi var mıdır? Bakanlıktaki üst düzey bir bürokratın kayınvalidesinin yarış atı sahibi olması ve yarışlara katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yüksek Komiserler Kurulu’nda görevli bir ismin kayınvalidesinin yarış atlarına sahip olmasını etik buluyor musunuz?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum