Çankaya Resepsiyonunun Şanslı Muhtarları

Çankaya Resepsiyonunun Şanslı Muhtarları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk resepsiyonuna oturduğu mahalle muhtarları ile birlikte Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen muhtarlar katıldı.

Resepsiyona 7 bölgeden 7 muhtar da katıldı. Edirne, Kars, Diyarbakır, Siirt, Rize, Adana, Aydın ve Konya illerinden 7 muhtar resepsiyondaki yerini aldı. Resepsiyonda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikametgahındaki mahalle muhtarı da resepsiyona katıldı. Mahalle muhtarı ile Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Emine Erdoğan kısa süreli sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanlığı forsu önündeki yerlerini alarak davetlileri karşıladı. Uzun kuyrukların oluştuğu resepsiyonda karşılama yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Resepsiyona devlet erkanı, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Resepsiyonda geçmiş yıllara nazaran çok büyük değişiklikler yapıldığı görüldü. Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformaların muhafız alayı askerlerince giyilmiş biçimde davetlilerin izlenimine sunulması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.