Selahaddin Kentinde IŞİD'e Darbe

Selahaddin Kentinde IŞİD'e Darbe
Irak'ın kuzeyindeki Selahaddin vilayetinde terör örgütü IŞİD militanı 34 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, orduya ait uçaklar, aldıkları istihbarat doğrultusunda IŞİD'in Selahaddin'e bağlı Tikrit ve Beyci bölgelerindeki mevzilerini bombaladı. Saldırıda, 25 IŞİD militanı öldü, kullandıkları 6 araç ve çok sayıda mühimmat imha edildi.

Aşiret kaynakları ise Musul kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin seyir halindeki araçlarından susturucu takılı silahlarla ateş açarak 4 IŞİD militanını öldürdüğünü ifade etti.

Musul'daki Cumhuriyet Hastanesi doktorlarından Velid Casim, hastaneye bugün 5'i ölü 13 IŞİD militanının getirildiğini söyledi. Casim, militanların ABD'ye ait olduğu sanılan bir uçağın, Musul'un Zummar nahiyesine düzenlediği hava saldırısında öldüğünü ve yaralandığını kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul başta olmak üzere bazı kentlerde kontrolü ele geçirmesinden sonra artan çatışmalar, çeşitli kentlerde sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.